Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2016, 10:47
Čas čítania 0:00
Matúš Moravčík

LG predstaví vlajkovú loď G5 už o pár dní, čo všetko môžeme očakávať?

TECH
Uložiť Uložené

Populárny juhokórejský výrobca spotrebnej elektroniky plánuje Samsungu skomplikovať predaje Galaxy S7. Predstavenie modelu G5 preto zrealizuje o niekoľko týždňov skôr.

Spoločnosť LG konečne potvrdila špekulácie, že ďalšiu generáciu jej vlajkovej lode tento rok uvidíme trošku skôr, ako doteraz bývalo zvykom. Nový hi-tech smartfón s operačným systémom Android predstaví ešte pred oficiálnym začiatkom jedného z najobľúbenejších podujatí s pokročilými mobilnými technológiami. A čo všetko môžeme v hardvérovej výbave LG G5 očakávať?

Čo sa týka únikov o G5, tých sme behom uplynulých mesiacov príliš veľa nevideli. V porovnaní s inými smartfónmi z rovnakej kategórie, ktoré budú odhalené na španielskom MWC 2016 už o pár dní, je ich množstvo teda značne menšie. V odborných kuloároch sa však špekuluje, že novinka ponúkne nielen unibody konštrukciu z kovu, ale aj bezkonkurenčný fotoaparát so schopnosťou vytvárať kvalitné fotozábery i pri zlých svetelných podmienkach. Rovnako pripadá do úvahy čipset Snapdragon 820 s vlastnými Kryo jadrami. Ten poženie Samsung Galaxy S7, Xiaomi Mi 5, HTC One M10 a radu ďalších mobilných zariadení.

Vizuálnu podobu LG G5 už stihlo odkryť pár dôveryhodne vyzerajúcich grafických konceptov, pričom niektoré z nich sú založené na detailoch, ktoré boli získané vďaka prvým prototypom, s ktorými vraj prišlo do styku niekoľko neautorizovaných osôb. Jednu z celkom reálnych podôb konštrukcie preto nájdete nižšie. Môžete si na nej všimnúť pridanie snímača odtlačkov na zadnú stranu tela smartfónu. Rovnako umiestneným a rovnako vyzerajúcim biometrickým senzorom taktiež disponuje LG Nexus 5X. Zmeny ale nastali aj v oblasti hlavného fotoaparátu, kde sa tentokrát zrejme použijú kruhové vizuálne prvky (laser a senzor na snímanie spektra farby?). Predná strana pre zmenu odhaľuje, že bude odľahčená od bočných rámikov, čo poskytne G5 opäť o niečo väčšiu eleganciu. Vylepšeniu sa však asi nevyhne ani batéria a jej výdrž či používateľské prostredie nadstavby UX. Softvérová výbava bude zahŕňať Android 6.0 Marshmallow s funkcionalitou, ktorá dokáže premeniť microSD kartu na interné úložisko.

LG predstaví vlajkovú loď G5 už o pár dní, čo všetko môžeme očakávať?

Ďalšie - trošku staršie - informácie zase hovorili o vymeniteľnej batérii prostredníctvom unikátneho vysúvacieho mechanizmu. Ak vám chýba vizuálna predstava, ako by niečo také mohlo vyzerať a fungovať, nižšie uvedený koncept potom určite padne vhod. Je na ňom  možné vidieť mobilný telefón z dvoch častí, ktoré sa v prípade potreby od seba iba jednoducho oddelia, a tak sa zdroj energie behom sekundy sprístupní na prípadnú výmenu. Chýbať by ale v takomto prípade nemal ani veľmi žiadaný slot pre microSD karty. Niečo podobné sme doteraz pri unibody konštrukciách nemali na spotrebiteľskom trhu príležitosť vidieť, takže existuje obrovská šanca, že ak LG na niečo podobné pristúpilo, nezabudlo ani na registráciu patentov.

LG predstaví vlajkovú loď G5 už o pár dní, čo všetko môžeme očakávať?

Hromadná výroba modelu LG G5 už odštartovala. Predstavenie je podľa spoločnosti LG naplánované na 21. februára. Dôveryhodnú informáciu prezradil čerstvý status na oficiálnom Facebook profile mobilnej divízie LG Mobile. Minuloročná generácia G4 uzrela svetlo sveta až v apríli. Tohtoročné podujatie MWC otvára svoje brány pre verejnosť o deň neskôr (22. februára) a potrvá následujúcich šesť dní. Svoje nové produkty predstaví aj HTC, Samsung, Sony a množstvo ďalších známych značiek.

Anketa:
Používate niektorú zo starších vlajkových lodí od LG?
Áno
Nie
Áno
44 %
465 Hlasov
Nie
56 %
588 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia