Minulý rok sa predalo vyše 50-tisíc hlavných jedál a vypilo sa viac ako 159-tisíc káv.
Železničná spoločnosť Slovensko predstavila nové sezónne menu. Cestujúci na trase Bratislava – Žilina – Košice sa môžu tešiť na jarné menu v reštauračných vozňoch ZSSK. V spolupráci s WAGON SLOVAKIA KOŠICE prinášajú už od 20. marca 2025 jedlá ladené do ľahších chutí, ktoré reflektujú sezónne ingrediencie.
Na výber budú jedlá ako paradajková polievka, šaláty s tofu či kuracím mäsom, hovädzí guláš, penne či exotický thajský Udon pad med, uvádza oficiálny web ZSSK. Milovníkov sladkého poteší novinka v ponuke – lávový čokoládový koláč. V niektorých vozňoch nebude chýbať ani čapované pivo.

ZSSK sa snaží aj naďalej rozširovať a zlepšovať služby, ktoré spríjemňujú cestovanie. Služby reštauračných vozňov patria medzi obľúbené – len minulý rok sa predalo vyše 50-tisíc hlavných jedál a vypilo sa viac ako 159-tisíc káv. Reštauračný vozeň je súčasťou väčšiny diaľkových expresov, no v prípade jeho nedostupnosti je alternatívou mobilný bar s drobným občerstvením.
Po tom, čo sa koncom roka menil grafikon, vlaky na trase BA-KE premávajú každú hodinu. Po prvýkrát v histórii Slovenska dopravca zaviedol na tejto trase celodenný hodinový takt. Počet diaľkových vlakov stúpol z 22 na 32.

Ako sa píše na stránke ZSSK – celkovo denne vypravia v priemere 1 818 vlakov, z toho 428 spojov v diaľkovej doprave a 1 390 vlakov v prímestskej a regionálnej doprave. Vlaky zastavujú na 705 staniciach a zastávkach a premávajú po 2 872 kilometroch tratí naprieč Slovenskom.