Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
dnes 24. októbra 2024 o 9:30
Čas čítania 8:07
Lukáš Čelka

Kto zastrelil Notoriusa B.I.G.? Ľudia na čele s Eminemom vinia za jeho smrť Diddyho

ZAUJÍMAVOSTI DIDDY EMINEM TUPAC SHAKUR VRAŽDA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Smrť jednej z najväčších legiend rapového sveta dodnes zostáva nevyriešenou záhadou vyvolávajúcou množstvo otázok. Vo väčšine z nich hrá kľúčovú rolu práve Diddy, ktorý bol len nedávno obvinený zo sexuálneho zneužívania a vedenia zločineckej skupiny.

9. marec 1997, Beverly Hills, Los Angeles, Kalifornia – Po celej štvrti mesta Miracle Mile sa ozývajú dunivé tóny basov Biggieho nového hitu ‚Hypnotized‘. Vychádzajú z budovy známeho múzea automobilov, v ktorej sa práve koná párty pod záštitou prestížneho magazínu Vibe.

Krátko pred pol jednou v noci však hudba nečakane utíchne. Z hangáru sa začnú valiť húfy sklamaných ľudí. Hromžia, že im hasiči prerušili zábavu v tom najlepšom. Hoci svoj hnev smerujú na požiarny zbor, hasiči za predčasné ukončenie akcie nemôžu. Organizátor nedodržal vyhlášku a výrazne prekročil maximálnu kapacitu návštevníkov múzea. Hasiči preto nemali na výber a párty museli rozpustiť.

Okolo jednej skupinky stojacej na chodníku pred múzeom je omnoho rušnejšie než pri ostatných. Striedajú sa pri nej rôzni ľudia a blikajú na ňu blesky fotoaparátov. Bodaj by nie, jedným z jej členov je totiž samotný The Notorious B.I.G. a hneď po jeho boku stojí spoluzakladateľ vydavateľstva Bad Boy Records, Sean Combs alias Diddy.

Keď slávnu dvojicu zunuje rozdávanie podpisov a fotenie sa s fanúšikmi, nasadnú do áut aj so svojimi ochrankármi a trielia preč. Do prvého z troch odparkovaných SUV nastúpi Diddy a jeho osobní strážcovia. Druhé auto – zelený Suburban, si obsadí Biggie. Posadí sa dopredu, hneď vedľa svojho osobného vodiča Gregoryho Younga, známeho v uliciach pod prezývkou G-Money. Na zadné sedadlá sa posadia dvaja raperovi priatelia a ihneď auto vyštartuje za Diddym.

Odporúčané
VYSVETĽUJEME: Na TikToku sa šíria konšpirácie, že Diddy, Beyoncé a Jay-Z ovládali hudobný priemysel. Čo mali títo ľudia spoločné? VYSVETĽUJEME: Na TikToku sa šíria konšpirácie, že Diddy, Beyoncé a Jay-Z ovládali hudobný priemysel. Čo mali títo ľudia spoločné? 3. októbra 2024 o 9:30

Akonáhle dorazia k najbližšiemu semaforu, Combsovo SUV prefrčí na oranžovú. Keď Biggieho Suburban uviazne na križovatke ulíc Wilshire Blvd a Fairfax Ave, zozadu sa naň nalepí biela Toyota Land Cruiser. Do pár sekúnd hneď vedľa Biggieho okienka zastane tmavý Chevrolet Impala. Sedí v ňom Afroameričan v modrom obleku.

Neznámy muž si s nič netušiacim Biggiem vymení pohľady. Zatiaľ čo jeden druhému hľadia do očí, cudzinec vytasí automatickú pištoľ a vystrieľa na rapera celý zásobník. Po poslednom výstrele Chevrolet zahne doľava smerom na Wilshire a zmizne v nočných uliciach Beverly Hills.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by The Notorious B.I.G. (@thenotoriousbig)

Keďže sa zvuky výstrelov rozľahli po celom Miracle Mile, začul ich aj Diddy. Vodičovi nakázal odstaviť auto a pešo sa rozbehol naspäť ku križovatke. Keď dobehol k Suburbanu, naskytol sa mu odporný pohľad. Jeho priateľ Biggie sa krčil na prednom sedadle s hlavou opretou o zakrvavenú palubnú dosku.  

Smrť jednej z najväčších legiend rapového sveta The Notoriusa B.I.G. zostáva dodnes nevyriešenou záhadou, ktorá vyvoláva množstvo otázok. Vo väčšine z nich hrá kľúčovú rolu Sean Combs alias Diddy, ktorý bol len nedávno obvinený z mnohých prípadov sexuálneho obťažovania a vedenia zločineckej skupiny. Ľudia na internete preto, pochopiteľne, konšpirujú o tom, že práve on si mohol objednať raperovu vraždu.

Odporúčané
Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli 24. apríla 2024 o 9:30

Ešte predtým, než sa spoločne pozrieme na to, čo by mohol Diddy smrťou jedného zo svojich najúspešnejších zazmluvnených umelcov získať, a do akej miery bol podľa oficiálnych záznamov do prípadu zapojený, radi by sme ti pripomenuli, že tvoriť kvalitný obsah môžeme len vďaka našim predplatiteľom. Ak sa ti naša práca páči, podpor nás vstupom do klubu Refresher+.  

V tomto článku si prečítaš:
  • Čo rozdúchalo spory medzi West Coast a East Coast rapermi. 
  • Prečo sa mnohí ľudia domnievali, že sú za vraždu Tupaca zodpovední Biggie a Diddy.
  • Kto podľa bývalého policajného vyšetrovateľa stlačil spúšť zbrane, ktorá zabila Biggieho. 
  • Ako mohol Diddy profitovať zo smrti Biggieho. 
  • Akým spôsobom sa Combs snažil vyťažiť čo najviac zo smrti Notoriusa B.I.G..

Vojna medzi západným a východným pobrežím

Policajti, ktorí sa snažili objasniť smrť Notoriusa B.I.G. pracovali od začiatku vyšetrovania s teóriou, že sa stal po Tupacovi ďalšou obeťou rapovej rivality medzi západným a východným pobrežím. Keď chceme pochopiť najpravdepodobnejší motív Biggieho vraha, musíme sa teda vrátiť do minulosti.

Los Angeles bolo odjakživa neslávne známe kvôli gangom Crips, Bloods a Chicano, ktoré pôsobili na tomto území. Inak tomu nebolo ani v časoch, keď sa sem dostala kultúra hip-hopu. Pouličný život na západnom pobreží bol veľmi tvrdý, čo sa premietlo aj do textov tamojších rapových kapiel na čele s NWA (kapelu tvorili Ice Cube, Dr Dre, MC Ren, Eazy E a DJ Yeller, pozn. red.), píše portál Flicks.

Odporúčané
Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca Český kanibal zabil 5 žien, ďalších 18 znásilnil, genitálie obete zjedol s horčicou. Vo vyšetrovateľovi našiel chýbajúceho otca 10. apríla 2024 o 12:00

Hity od reprezentantov West Coastu ako napríklad ‚F*ck Tha Police‘, či ‚Gangsta Gagsta‘ veľmi rýchlo ukradli pozornosť raperom z východu, ktorým sa to, samozrejme, nepáčilo. Jeden z najvplyvnejších new-yorských raperov toho času Tim Dog preto nahral disstrack s názvom  ‚F*ck Compton‘, s ktorým sa snažil zhodiť tvorbu kolegov zo západného pobrežia.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo rozdúchalo spory medzi West Coast a East Coast rapermi.
  • Prečo sa mnohí ľudia domnievali, že sú za vraždu Tupaca zodpovední Biggie a Diddy.
  • Kto podľa bývalého policajného vyšetrovateľa stlačil spúšť zbrane, ktorá zabila Biggieho.
  • Ako mohol Diddy profitovať zo smrti Biggieho.
  • Akým spôsobom sa Combs snažil vyťažiť čo najviac zo smrti Notoriusa B.I.G.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 169262 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Sleva 500 Kč při nákupu nad 1 250 Kč na lolipop.cz , Zľava 20 EUR pri nákupe nad 50 EUR na iSEXshop.sk alebo Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Späť
Zdieľať
Diskusia