Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
dnes 19. októbra 2024 o 9:30
Čas čítania 4:23
Martin Adam Pavlík

Zaujímavosti o horore Substancia: Tvorcovia použili 136-tisíc litrov umelej krvi a Demi Moore strávila v maskérni až deväť hodín

Zaujímavosti o horore Substancia: Tvorcovia použili 136-tisíc litrov umelej krvi a Demi Moore strávila v maskérni až deväť hodín
Zdroj: Filmtopia
FILMY A SERIÁLY FILMY A SERIÁLY HOROR HORORY SUBSTANCIA THE SUBSTANCE
Uložiť Uložené

Provokatívny body horor Substancia (The Substance) francúzskej režisérky Coralie Fargeat spôsobil celosvetový ošiaľ. Dorazil už aj do slovenských kín.

Masívne odchody z kinosály, zvracanie po projekcii, nahnevané a pobúrené reakcie divákov. Zatiaľ čo pre niektorých ľudí ide o majstrovské dielo, iní snímku nedokážu zniesť. Považujú ju za príliš nechutnú a šokujúcu. Bez ohľadu na to, Francúzka si z festivalu v Cannes odniesla cenu za najlepší scenár a trinásťminútový potlesk.

Odvážny horor s prvkami čierneho humoru plný nahoty a brutálneho násilia rafinovane kritizuje hollywoodske štandardy krásy. Hlavnou hrdinkou je päťdesiatnička Elisabeth (Demi Moore), ktorá sa rozhodne vyskúšať záhadnú drogu „substancia“.

Má jej pomôcť vytvoriť lepšiu a krajšiu verziu samej seba. Stane sa ňou napokon sexy Sue (Margaret Qualley). Cena však bude privysoká. Ako a kde sa snímka nakrúcala, čo sa stalo na pľaci a koľko hodín strávili herečky v maskérni? Pripravili sme pre teba niekoľko zaujímavostí o tejto kontroverznej snímke, ktoré si pravdepodobne nevedel.

Ak sa ti páči podobný obsah, pridaj sa do klubu Refresher+ a čítaj všetky články na našom webe bez zbytočných obmedzení. Nájdeš tam viacero reportáží zo zahraničia, profilov osobností či desivé kriminálne príbehy.

Článok obsahuje spoilery.

136-tisíc litrov umelej krvi

Francúzska režisérka zjavne skutočne miluje krv. Už herci v jej predošlom trileri Revenge z roku 2017 zažili počas niektorých scén doslova krvavý kúpeľ. Substancia však pripomínala skôr topenie sa v krvavom mori. Zabudni na Tarantinov Kill Bill alebo hororové klasiky Texaský masaker motorovou pílou, Saw, či Evil Dead.

Ako píše Entertainment Weekly, Coralie Fargeat použila vo finálnom akte až neuveriteľných 36-tisíc galónov umelej krvi, čo predstavuje vyše 136-tisíc litrov. Režisérka tiež prezradila, že nakrúcanie spomínanej krvavej scény odohrávajúcej sa v divadle, trvalo až tri týždne a vyžadovalo si kompletnú výstavbu celej sály.

The Substance.
The Substance. Zdroj: Filmtopia

Bolo to pre ňu mučenie

Fargeat chcela zminimalizovať využitie CGI a ďalších vizuálnych efektov (nevyhla sa im však v úplne poslednej scéne), preto sa pri výrobe filmu zamerala skôr na klasické filmové triky, skutočné masky a rôzne protézy. Najvýraznejšou bola odpudivá maska deformovaného monštra v sugestívnom závere, ktorú musela nosiť Margaret Qualley.

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako režisérka vysvetľuje záver filmu.
  • Ktorá scéna zo Substancie bola pre Demi Moore najnásilnejšia.
  • Ako tvorcovia nakrútili desivú scénu „zrodenia“ Sue z Elisabeth.
  • Koľko kilogramov kreviet zjedol Dennis Quaid počas nakrúcania.
  • K akým slávnym filmom snímka odkazuje.
  • V ktorom európskom meste sa film nakrúcal.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 168792 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Sleva 500 Kč při nákupu nad 1 250 Kč na lolipop.cz , Zľava 20 EUR pri nákupe nad 50 EUR na iSEXshop.sk alebo Životopis za pár minút s Kickresume ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia