Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj klub Refresher+ už od 1 € 😱
dnes 24. septembra 2024 o 13:00
Čas čítania 1:09
Karolína Uličná

Už zajtra vydá Bad Karma Boy nový album Noc Na Zemi. Prinášame ti premiéru ich nového videoklipu k singlu Láska

KULTÚRA SLOVENSKÍ UMELCI SPEVÁCI A SPEVÁČKY SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Nový album slovenskej skupiny prinesie alt-popovú hudbu z dvoch kontinentov. Vychádza 25. septembra a celý si ho môžeš vypočuť na streamoch už dnes po polnoci.

Po siedmich rokoch sme sa dočkali nového albumu obľúbenej slovenskej kapely Bad Karma Boy. Štvrtú štúdiovú nahrávku Noc Na Zemi plnú alt-popových pesničiek uvádza obľúbená bratislavská zostava videom k singlu Láska, ktorého premiéru ti oficiálne prináša Refresher.

Nový album vznikal až na dvoch kontinentoch. Nápady postupne prichádzali z prvých skúšok v Bratislave, na chatách ale aj cestách po Portugalsku či chorvátskych ostrovoch. Finálna podoba albumu vznikla v štúdiu na Kostarike.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bad Karma Boy (@badkarmab0y)

Inšpiráciou sa stali udalosti všedného dňa, napríklad ranná oceánska hmla či nočná samota medzi štyrmi stenami bratislavského bytu. „Myslím, že na určité obdobie som pravdepodobne stratil schopnosť skladať pesničky. Nové veci sú mojím návratom,” prezradil hlavný skladateľ, gitarista a spevák Juraj Marikovič.

„Na albume sú pesničky, pri ktorých mám pocit, akoby som ich ja sám nezložil. Tento dojem ma neopustil od nahrávania až dodnes. Čím dlhšie som album robil, tým viac som mu veril,” dodáva.

Odporúčané
Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) Šišoláková z 360°: V STVR mi oznámili, že nemám opúšťať kanceláriu, kým nepodpíšem výpoveď (Rozhovor) 24. septembra 2024 o 18:40

Album s názvom Noc Na Zemi obsahuje desať skladieb. Vychádza už zajtra, 25. septembra a piatok 27. septembra ho predstavia v rannom vysielaní Rádia_FM. Naživo si ho môžeš vypočuť na spoločných koncertoch so skupinou Para a 20. novembra novinku pokrstia v bratislavskom klube MMC.

Hlavným „otváracím“ singlom albumu je pieseň Láska. Pohodlne sa usaď, nastav zvuk na svojom zariadení a pozri si nový videoklip, ktorý v Lisabone natočil fotograf a režisér Jakub Gulyas:

Bad Karma Boy je 5-členná skupina Juraj Marikovič, Adela Tihláriková, Martin Zaujec, Alan Prekop a Roman Lauko. Na scéne pôsobia už viac ako 10 rokov. Známi sú svojou alt-popovou tvorbou a precízne poskladanými aranžmánmi, kde ústrednú rolu hrá pesničkový nápad. Majú za sebou účinkovanie na festivaloch Grape, Pohoda, Colours of Ostrava aj koncerty v zahraničí v Poľsku, Lotyšsku a Estónsku.
Domov
Zdieľať
Diskusia