Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
13. septembra 2024 o 16:00
Čas čítania 0:36
Radoslava Juračková

Lego vytvorilo zo stavebnice prvé pojazdné auto. Športiak otestoval pretekár F1

TECH AUTOMOBILOVÉ TESTY LEGO
Uložiť Uložené

Vývoj trval takmer rok a vozidlo poskladali z viac ako 300 tisíc komponentov.

LEGO vozidlo vzniklo v spolupráci s výrobcom športových automobilov. Jedná sa o repliku modelu P1 značky McLaren. Vozidlo najnovšie prešlo testom a je plne funkčné. Otestoval ho Lando Norris, ktorý na originálnom vozidle súťaží na Formule 1.

„Idea spočíva v tom, že chceme vytvoriť repliku auta McLaren P1 v plnej veľkosti. Stále sa snažíme posúvať hranice, aby sme zistili, čo je možné urobiť. Musí to vyjsť,“ opísal ambíciu vývojárov pred testom Lubor Zelinka, ktorý je dizajnovým manažérom firmy Lego.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa LEGO (@lego)

Norris model na dráhe dlhej 5,9 km otestoval a zhodnotil, že sa mu riadi dobre. Na aute zo stavebnice dokázal šoférovať plynulo a bez akýchkoľvek problémov. Ako píše portál Carmag, vozidlo pozostáva z 342 817 kúskov Lega. Na výrobe sa podieľalo 23 odborníkov z oboch firiem. Celý vývoj auta trval 347 dní. Navyše museli tvorcovia pre potreby auta navrhnúť takmer 400 nových komponentov stavebnice.

Domov
Zdieľať
Diskusia