Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. augusta 2024 o 16:58
Čas čítania 0:46
Karolína Uličná

Najväčší frajer olympiády? Turecký športovec sa stal virálnym po tom, čo vyhral striebro s rukou vo vrecku a bez výstroja

ZAUJÍMAVOSTI FRANCÚZSKO OLYMPIJSKÉ HRY
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Spoločne so svojou spoločníčkou Sevvalou Ilaydou Tarhanovou priniesli historický úspech pre Turecko.

Turecký športový strelec Yusuf Dikec získal striebornú medailu v súťaži zmiešaných družstiev vo vzduchovej pištoli na 10 metrov. Jeho výkon priniesol Turecku vôbec prvú olympijskú medailu v streľbe, informuje Šport.

Všetkých však prekvapilo, s akou ľahkosťou a profesionalitou získal druhé miesto. Yusuf totižto súťažil bez pomocného výstroja – bez slúchadiel, špeciálnych okuliarov, bez chráničov sluchu a s jednou rukou vo vrecku. Fanúšikovia to opisujú „akoby si strelec len z hľadiska odbehol zastrieľať, pre zábavu, na terč“.

Vo finálovom zápase sa postavil proti Srbom Damirovi Mikecovi a Zorane Arunovičovej. So svojou spoločníčkou Sevvalou Ilaydou Tarhanovou ich výkonom priniesli historický úspech pre ich krajinu.

Pozornosť verejnosti si okrem neho získala aj juhokórejská športovkyňa Kim Yeji. Tá vyhrala striebornú medailu v súťaži žien zo vzduchovej pištole na 10 metrov, no za svoj štýl „získala zlato“ po celom svete. Klipy sa začali šíriť po tom, čo si ľudia všimli jej energiu a ľadovo studený postoj. Veď posúď sám.

Domov
Zdieľať
Diskusia