Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. júla 2024 o 11:40
Čas čítania 0:53
Radoslava Juračková

Máš strach z lietania? Z Viedne sa po novom dostaneš nočným vlakom do talianskeho Ríma

ZAUJÍMAVOSTI CESTOVANIE TALIANSKO VIEDEŇ VLAKY
Uložiť Uložené

Rakúsky dopravca ÖBB zavádza viacero nových liniek do atraktívnych destinácií.

Mnohí turisti uprednostňujú cestovanie vlakom pred ostatnými formami dopravy. Považujú ho za rýchle, pohodlné a navyše sa v niektorých vozňoch môžu aj vyspať a ráno sa svieži zobudia v dovolenkovej destinácii.

Slováci si za posledné roky obľúbili priamy vlak z Bratislavy do Chorvátska. Po novom sa budeš môcť z neďalekej Viedne odviezť do talianskeho Ríma, informuje o tom portál timeout.com.

Rakúsky dopravca ÖBB zavádza nové linky nočných vlakov, ktoré budú platné od 10. septembra. Vlak sa volá NightJet a nájdeš v ňom v spacie vozne, klasické kupé aj obyčajné miestenkové vagóny.

Lôžkové vozne majú vlastný termostat a sprchy

Ako informuje portál, vlaky sú moderne vybavené. Lôžkové vozne ponúkajú vlastný termostat, s ktorým si nastavíš vyhovujúcu teplotu. Hrať sa môžeš aj so svetlom, ktorého farbu si môžeš nastaviť podľa svojich preferencií.

Odporúčané
Peter pracoval na Schwechate: Letisko má tajné miestnosti pod zemou, polícia ťa môže vyzliecť donaha (Rozhovor) Peter pracoval na Schwechate: Letisko má tajné miestnosti pod zemou, polícia ťa môže vyzliecť donaha (Rozhovor) 4. septembra 2024 o 9:30

K dispozícii je aj stolík a stolička. Dbajú tiež na hygienu a počas jazdy sa môžeš osprchovať v čistých sprchách. Zároveň dopravca myslí na bezpečnosť tých, ktorí cestujú sami. Ak sa rozhodnú pre kupé, môžu si vybrať výhradne ženské alebo mužské.

Linku do Talianska zavádzajú aj zo Salzburgu. Odtiaľ sa dostaneš do magickej Florencie. ÖBB pôsobí aj v Nemecku a z Mníchova sa zasa môžeš odviezť do Bologne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia