Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
1. marca 2024, 11:20
Čas čítania 1:24
Radoslava Juračková

Priestory, kde sa nachádza prešovská burgráreň, sa po účasti v šou Na nože objavili na Bazoši za 365-tisíc eur

GASTRO GASTROPRIEMYSEL PREŠOV REALITY ŠOU TELEVÍZIA MARKÍZA
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Objekt s prešovským podnikom, ktorý sa tento týždeň objavil v markízackej šou, sme našli na predaj na inzertnom portáli.

Televízia Markíza v stredu odvysielala 2. epizódu novej série úspešnej šou Na nože. V poslednej epizóde sa predstavila prešovská reštaurácia Retro Burger, ktorá sa topila v obrovských finančných problémoch. Prevádzku vlastní manželský pár, ktorý dúfal v to, že po účasti v šou sa ich finančná situácia zlepší. Objekt, v ktorom sa ich prevádzka nachádza, sa však v piatok objavila na predaj na portáli Bazoš. 

Odporúčané
Varil pre kráľovnú aj Rytmusa, v šou Na nože bude zachraňovať reštaurácie: S majiteľmi reštík na seba občas kričíme (Rozhovor) Varil pre kráľovnú aj Rytmusa, v šou Na nože bude zachraňovať reštaurácie: S majiteľmi reštík na seba občas kričíme (Rozhovor) 5. februára 2023, 16:30

Manželia, ktorým patrí reštaurácia, ju však v skutočnosti nepredávajú. Ide totiž o predaj celého areálu, ktorého je daná burgráreň súčasťou, a za predajom stojí iný majiteľ. Tomu okrem priestorov, kde sa nachádza Retro Burger, patria aj ďalšie prevádzky nachádzajúce sa v objekte.

Realitná kancelária Eliteq Reality na Bazoši inzeruje objekt Retro Burger v Prešove, ktorý pozostáva okrem samotnej burgrárne aj z dvoch autoumyvární, 15 parkovacích miest, reklamných plôch či automatov na servis áut a nabíjacej stanice pre elektromobily.

Celý objekt sa predáva za 365 000 eur. V cene nie je zahrnutý pozemok, ten sa prenajíma za 2 250 eur mesačne. Aktuálne je gastroprevádzka s autoumyvárňou v prenájme. To, či si ju prenajímajú majitelia prevádzky Retro Burger alebo sa už vlastnícka štruktúra zmenila, zatiaľ nie je známe.

retro burger prešov inzerátRetro Burger PrešovRetro Burger PrešovRetro Burger Prešov
Zobraziť galériu
(7)

Burgráreň pred príchodom uznávaného kuchára Martina Nováka, ktorý je ústrednou postavou v relácii Na nože, bojovala s finančnými ťažkosťami. Tie zapríčinili vysoké náklady na prevádzku a nízku návštevnosť podniku. Tak ako v prípade mnohých gastroprevádzok, aj tu sa negatívne prejavili vysoké ceny za energiu. „Prišla nám faktúra za elektriku 1 388 eur,“ hovorí so slzami v očiach majiteľka prevádzky, ktorá sa dlhodobo topila v dlhoch.

Odporúčané
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov 25. apríla 2024, 13:30

V rozhovore pre televíziu Markíza majiteľ hovorí, že spolu s manželkou si museli kvôli zabezpečeniu chodu burgrárne zobrať úver. „Najhoršie na tom je, že máme decká... Berieme peniaze a všetko dávame sem,“ doplnila utrápená majiteľka Eva.

Ako v stredajšej epizóde avizovali manželia Dávid a Eva, účasť v šou bola ich poslednou nádejou. Verili, že za pomoci uznávaného kuchára Martina Nováka sa im podarí oživiť svoju prevádzku, ktorá dýcha retrom v štýle amerických 50. rokov. To, či sa im to skutočne podarí, je nateraz otázne. Predaj areálu, kde sa ich reštaurácia nachádza, však nemusí hrať v ich prospech.

na nože martin novák retro burger
Zdroj: TV Markíza (Na nože)
Domov
Zdieľať
Diskusia