Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou Agencja Kreatywna Lemoniada.
23. februára 2024, 15:30
Čas čítania 1:27
Richard Balog

Súkromný wellness a bazén ako u hollywoodskych hviezd. Sleduj dokonalý dom v borovicovom lese neďaleko Varšavy

Súkromný wellness a bazén ako u hollywoodskych hviezd. Sleduj dokonalý dom v borovicovom lese neďaleko Varšavy
Zdroj: Yassen Hristov
KULTÚRA POĽSKO ZAHRANIČNÁ ARCHITEKTÚRA
Uložiť Uložené

Interiér v štýle quiet luxury v prírodných farebných tónoch, ktorý si ťa získa svojou eleganciou.

Povedzme si úprimne, kto by nechcel žiť ako hviezdy filmového plátna v seriálovom hite Succession? Estetika quiet luxury (tichý luxus) neovládla len módny priemysel, ale aj interiérový dizajn, o čom sa dnes presvedčíš vďaka projektu spod rúk poľských architektov zo štúdia Hola Design

Oceňovaní architekti vytvorili dokonalý domov v borovicovom lese neďaleko Varšavy, pričom pohodu majiteľov zabezpečujú kvalitné prírodné materiály a nadčasový dekor vyrobený na mieru. Dôkazom nenápadného luxusu a komfortu je aj súkromné wellnesscentrum a bazén, ktoré sú integrované do domu. 

Odporúčané
Takto zrekonštruovali luxusný historický byt v centre Varšavy. Pôvodný dom pochádza z 19. storočia Takto zrekonštruovali luxusný historický byt v centre Varšavy. Pôvodný dom pochádza z 19. storočia 7. februára 2024, 11:00
Interiér v štýle quiet luxury v prírodných farebných tónoch si ťa získa svojou eleganciou.
Interiér v štýle quiet luxury v prírodných farebných tónoch si ťa získa svojou eleganciou. Zdroj: Yassen Hristov

Interiér domu je určený pre trojčlennú rodinu, ktorá žije v symbióze s prírodou. Blízkosť lesa a upokojujúce ticho im poskytujú pocit šťastia. Preto rodina požadovala, aby bol dom predĺžením tohto spolužitia ich vlastnou oázou pokoja. Príroda preto preniká cez veľkoformátové okná obývacej izby a celý priestor zaplavuje denným svetlom.  

Architektúra domu a vzhľad vnútorných priestorov korešponduje s požiadavkami majiteľov. Hranice medzi prírodou a bývaním sa stávajú plynulými. Architekti obohatili paletu sivej a béžovej farby o odtiene zelenej, oranžovej a čiernej, ktoré harmonizujú s koloritom za oknami. Spoločne vytvárajú atmosféru priaznivú pre relaxáciu.

V hlavnej úlohe je dubové drevo, ktoré sa nachádza na podlahách, v nábytku a dokonca aj na stropoch. Vytvára teplú a útulnú atmosféru. Charakter interiéru určuje zariadenie navrhnuté na mieru s lakovanými dyhami. Spomenúť musíme aj prírodnú bridlicu na stene za kozubom, ktorá je súčasťou žulového bloku.

Aby masívny kváder (ktorý slúži ako skrinka na televíziu, úložný priestor a zároveň oddeľuje obývačku od kuchyne) získal pocit ľahkosti, dizajnéri ho osvetlili LED pásmi. Vďaka tomu vytvára dojem, že sa vznáša vo vzduchu.

Odporúčané
Český rodinný dom pripomína vilu ako z Beverly Hills. Sleduj modernú drevostavbu s bazénom vo vinárskej oblasti na Morave Český rodinný dom pripomína vilu ako z Beverly Hills. Sleduj modernú drevostavbu s bazénom vo vinárskej oblasti na Morave 29. februára 2024, 17:30
Varšava, Hola Design
Zdroj: Yassen Hristov

Rovnakú šablónu architekti štúdia Hola Design uplatnili aj pri návrhu schodiska, ktorých sochársky tvar zdôraznili jemným osvetlením. Konštrukcia pôsobí ľahko a moderne aj vďaka priehľadnému zábradliu. Zlaté detaily na tmavozelenom základe dodali priestoru eleganciu a sofistikovanosť. 

Spálne na hornom poschodí sú ladené do jemnej, svetlej palety sivej a béžovej farby, ktorú dopĺňa zelená a fialová. Skutočným chrámom relaxu je však integrovaná SPA zóna v dome – majitelia si môžu užívať vlastnú posilňovňu, saunu aj hydromasážny bazén.

V súlade s koncepciou estetiky quiet luxury je každý prvok tohto rodinného priestoru medzi dubmi a borovicami zároveň estetický a funkčný, čím podporuje vnútornú harmóniu. Celá galéria je prácou dvorného fotografa štúdia Hola Design – Yassena Hristova.

Varšava, Hola DesignInteriér v štýle quiet luxury v prírodných farebných tónoch si ťa získa svojou eleganciou. Varšava, Hola DesignVaršava, Hola Design
Zobraziť galériu
(21)
Odporúčané
FOTO: Vilu z medzivojnového obdobia na Vinohradoch premenili na moderné bývanie so saunou, s terasou aj fitkom FOTO: Vilu z medzivojnového obdobia na Vinohradoch premenili na moderné bývanie so saunou, s terasou aj fitkom 20. februára 2024, 15:30
Domov
Zdieľať
Diskusia