Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
19. januára 2024, 16:30
Čas čítania 0:37
Lukáš Čelka

Warminsterská vec: Videli obyvatelia anglického mesta UFO? Mimozemšťania ich vraj terorizovali doma aj v autách (Podcast)

ZAUJÍMAVOSTI NOČNÁ ŠICHTA UFO
Uložiť Uložené

Na oblohe vraj videli UFO a počuli nevysvetliteľný piskot.

V roku 1965 sa v jednom z malých anglických mestečiek odohrala séria nevysvetliteľných udalostí pripisovaná mimozemským bytostiam. Všetko sa začalo na Štedrý deň, keď sa viacerí obyvatelia mesta Warminster sťažovali na to, že počuli piskľavé zvuky a na tele cítili silné vibrácie.

O pár mesiacov neskôr začali desiatky miestnych hlásať, že na oblohe videli neidentifikovateľné blikajúce objekty. Ľudia, ktorých podivné úkazy fascinovali, sa domnievali, že tieto pozorovania súvisia s neznesiteľnými zvukmi.

Utvrdzovali ich v tom aj tajomné historky, ktoré si ľudia medzi sebou rozprávali v podnikoch. Viacerí z nich hovorili, že im z ničoho nič prestala fungovať elektronika alebo sa im zastavilo vozidlo počas jazdy. Vodiči, ktorým sa niečo podobné stalo, pred sebou videli jasné svetlo a počuli ten istý neznesiteľný piskot.

Warminster sa rýchlo premenil na epicentrum samozvaných ufológov, ktorí verili, že opísané pozorovania súvisia s prítomnosťou mimozemšťanov. A tak vznikol fenomén známy ako „warminsterská vec“, o ktorom sa dozvieš viac v novom diele podcastu Nočná šichta.

Domov
Zdieľať
Diskusia