Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
29. januára 2024, 9:30
Čas čítania 6:44
Karina Kováčová

Manželský pár zneužíval a vraždil aj vlastné dcéry. Len jedna z obetí prežila

Manželský pár zneužíval a vraždil aj vlastné dcéry. Len jedna z obetí prežila
Zdroj: True Crime Central
ZAUJÍMAVOSTI KRIMI
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Fred a Rosemary Westovci mali na svedomí najmenej 30 ľudských životov. Ich obete boli výhradne ženy, ktoré opakovane sexuálne zneužívali a mučili.

„Všetko bolo zo začiatku fajn,“ spomína jedna z obetí. „Išli sme autom cez Cloucester a rozprávali sme sa len o rodine. Keď sme prišli na miesto, Fred sa ma spýtal, či by som nechcela sex. Odpovedala som, že k tejto konverzácii sa už nemienim vracať, on však povedal svojej žene, nech skontroluje, či som vlhká. Než som stačila čokoľvek urobiť, mala som Rosinu ruku v rozkroku. Začali sme sa biť. Potom ma Fred buchol do hlavy a prebrala som sa až na to, že som mala ruky zviazané a Fred mi obmotával okolo hlavy pásku, takže som nedokázala vydať ani slovo. Potom sme prišli k nim domov a tam sa začalo peklo.“

Fred West bol navonok obyčajný človek, ktorý sa ničím zásadným nelíšil od ostatných. Ako je možné, že bol tento človek zároveň jedným z najstrašnejších britských vrahov?

Fred West
Fred West Zdroj: True Crime Central

Fred sa narodil 29. septembra 1941 v malej dedinke Much Marcle západne od anglického mesta Gloucester. Mal šesť súrodencov, blízky vzťah však mal len s jedným z nich, s bratom Johnom. Fred nevedel čítať ani písať, lebo nedokončil ani povinnú školskú dochádzku. Komunikovať však dokázal výborne.

Prvý sex mal s matkou

Freda už ako malého rodičia sexuálne zneužívali. Táto trauma viedla k tomu, že ešte ako dieťa začal zneužívať zvieratá. Jeho otec ho učil, ako uchopiť počas sexu ovcu, aby nekopala. Podľa jeho otca bolo totiž povolené všetko, čo v človeku vyvoláva potešenie, takže podľa neho neexistovali žiadne morálne ani etické obmedzenia.

Odporúčané
Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli Harrison Graham, muž s tromi osobnosťami: vraždil a potom mal styk s mŕtvolami, spával s telami v posteli 24. apríla 2024, 9:30

V roku 1958 bol Fred West účastníkom dopravnej nehody, pri ktorej utrpel vážne zranenie hlavy. Podľa súdneho znalca sa mu poškodila časť mozgu, ktorá formuje osobnosť. Zranil si aj nohu a začal krívať. Bol to nízky neatraktívny človek a zranenie nohy len prehĺbilo jeho trápenie. Podľa portálu serialkillers.cz to v ňom vyvolávalo ešte väčší hnev, a pokiaľ ho nejaká žena odmietla, jednoducho ju znásilnil. Prvý trestný čin, ktorý Fred spáchal, bolo znásilnenie jeho 13-ročnej sestry, ktorá s ním otehotnela. Keď sa ho policajti pýtali, či tento čin ľutuje, odpovedal: „A nerobia to takto všetci?“ Rodičia ho preto vyhodili z domu.

Deti boli len príťaž

Fred začal v roku 1961 pracovať ako robotník na zaoceánskych lodiach. Stretol prostitútku Renu, ktorá bola v piatom mesiaci tehotenstva. Keď sa dieťa narodilo, Fred si ho osvojil. Dievčatku dali meno Charmaine, no situácia preň v rodine nebola vôbec ľahká. Od malička sa k dcére mama s otcom správali hrubo a nevenovali jej výchove dostatok času. O dva roky sa im narodila Ann-Marie, no situácia sa nezlepšila.

Rena West
Rena West Zdroj: True Crime Central

Keďže nemali stabilnú prácu, nemali ani dostatok peňazí. Bývali v malom karavane. Mama Rena sa niekedy neukázala celé týždne doma a výchovu nechávala na Freda. Tomu s výchovou pomáhali jeho milenky, ktoré si občas nasťahoval k sebe domov.

V roku 1965 sa rozišli a Fred si deti nechal vo svojej starostlivosti. Výchovu však sám nezvládal, a tak si najal 16-ročnú Ann-McFall ako opatrovateľku. Fred ju presvedčil, aby sa k nim nasťahovala a aby bývali všetci spolu v karavane.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 152331 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Kto bola Rosemary Letts. 
  • Ako zaobchádzali Rose a Fred so svojimi deťmi.
  • Čo bolo pre Freda najväčšie sexuálne potešenie.
  • Kde sa našli ich obete.
  • Prečo vraždili.
  • Kde sú Rose a Fred teraz.
Domov
Zdieľať
Diskusia