Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. septembra 2023, 15:00
Čas čítania 0:39
Lukáš Čelka

SKÚŠKA OHŇOM: Takto prebiehajú previerky uchádzačov o prijatie do Policajného zboru. Zvládol som ich? (Videoreportáž)

VIDEO POLÍCIA SR REPORTÁŽE ZO SLOVENSKA SKÚŠKA OHŇOM
Uložiť Uložené

Policajné previerky sú skutočne komplexné, sú však naozaj také náročné, ako by sa mohlo zdať?

Ak si už ako dieťa túžil naháňať zločincov a držať ochrannú ruku nad zákonom – teraz je ten správny čas premeniť svoje sny na skutočnosť. Slovenská polícia totiž stále hľadá do svojich radov nových policajtov. Ale pozor, predtým ako si navlečieš uniformu, musíš spĺňať potrebné kritériá a zvládnuť viaceré previerky. 

Nádejní budúci policajti musia zvládnuť fyzickú previerku, aby ukázali, že sa dokážu obracať v teréne. Čakajú na nich disciplíny ako beh a plávanie na 100 metrov, skok do diaľky či zhyby. Okrem fyzickej zdatnosti, samozrejme, potrebujú dostatočne ovládať aj slovenský jazyk. Preto okrem odprezentovania svojej kondície musia napísať aj diktát a sloh.

V neposlednom rade si každý budúci príslušník prejde obávanými psychotestami, ktoré môžu trvať až osem hodín. Za tento čas preskúmajú jeho charakter, temperament, postoje, ale aj IQ. 

Policajné previerky sú skutočne komplexné, sú však naozaj také náročné, ako by sa mohlo zdať? Aby som to zistil, rozhodol som sa vyskúšať si ich bez akejkoľvek prípravy či tréningu. Ako sa mi darilo, sa dozvieš vo videoreportáži.

Domov
Zdieľať
Diskusia