Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2014, 14:14
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Ako dopadne postava Paula Walkera a aká je budúcnosť série Fast & Furious?

FILMY A SERIÁLY RÝCHLO A ZBESILO
Uložiť Uložené

Vieme, čo sa stane s postavou Paula Walkera, Briana O’Connora, po jeho smrti a taktiež, akým smerom sa bude asi séria Fast & Furious uberať. Nahradí niekto Briana?

Ako dopadne postava Paula Walkera a aká je budúcnosť série Fast & Furious?

Od smrti Paula Walkera, ťahúňa série Fast & Furious (Vin Diesel ním určite nie je, aspoň čo sa týka účastí v počte filmov, keď Walker má na konte 5 filmov zo 6 a Vin 4 zo 6 plus krátke cameo v trojke), ubehlo už vyše mesiaca a Universal konečne dal vedieť fanúšikom, čo sa stane s jeho postavou. 


Špekulácií bolo mnoho. Paula mal v scénach, ktoré ešte nestihol natočiť nahradiť jeho brat, pričom by sa jeho tvár dorobila digitálne, postava Briana O’Connora mala umrieť, rovnako ako jej predstaviteľ a tretia možnosť, ktorá nakoniec vyhrala, je uctenie si pamiatky obľúbeného herca spôsobom, že sa zo scény jednoducho odprace do dôchodku. Motto postáv v sérii Fast & Furious bolo vždy, že rodina je najdôležitejšia a s pribúdajúcim nebezpečenstvom, smrti Hana (Sung Kang) a Gisele (Gal Gadot) a nebezpečnom zranení Hobbsa (Dwayne Johnson) si asi s Miou (Jordana Brewster), matkou ich dieťaťa povedali, že je načase zmiznúť zo scény a neriskovať viac svoje životy. To je nakoniec celkom logické riešenie, uvidíme, ako sa to všetko ukáže na papieri v podobe scenára, ktorý má na starosti Chris Morgan (určite na to bude dohliadať nový režisér James Wan), a hlavne čo z toho vzíde na plátne. Premiéra je nakoniec odsunutá o 9 mesiacov, takže 7. časť obľúbenej série uvidíme až 10. apríla 2015 s hercami ako Dwayne Johnson, Lucas Black, Vin Diesel, Paul Walker, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Jason Statham, Tony Jaa, Djimon Hounsou, Kurt Russell a ďalší.

Ako dopadne postava Paula Walkera a aká je budúcnosť série Fast & Furious?
Ako dopadne postava Paula Walkera a aká je budúcnosť série Fast & Furious?


Čo sa týka nových postáv, uvidíme Lucasa Blacka, protagonistu tretej časti, Tokyo Driftu. Vďaka podtitulkovej scéne v poslednej časti nám práve 3. časť tejto série konečne zapadá do príbehu a my sa tak môžeme tešiť na japonské driftovanie proti americkej sile! Časová linka by vyzerala presne takto: F&F1, F&F2, F&F4, F&F5, F&F6, F&F3 a F&F7. Rolu vo filme odmietol Denzel Washington, dnes už je isté, že ho nahradí Djimon Honsou. Záporákov budú hrať Kurt Russel a Jason Statham. Je dosť možné, že sa k nim pripojí aj Tony Jaa. Objaví sa aj Rounda Rousey.

A teraz k budúcnosti série. Tragická smrť Walkera a jeho priateľa Rodasa pripravila Universalu veľké problémy. Na druhej strane, hoci je to možno trochu morbídne, znamená to rovnako, že 7. časť bude pravdepodobne najviac sledovaná médiami, ľudia budú prirodzene veľmi zvedaví, ako si s príbehom poradili autori a ako film bude v celosti vlastne vyzerať, takže sa nemusíme báť o veľmi vysokú návštevnosť v kinách, čo automaticky znamená veľké tržby a tie zase vyústia k ďalším pokračovaniam. Osobne by som to ale skôr tipoval na v minulosti už niekoľkokrát omieľaný spin-off pre agenta Lukea Hobbsa, čiže samostatný film s Dwaynom Johnsonom. 
Hercom by sa uľavilo, oddýchli by si od natáčania a mali by možnosť vyrovnať sa so smrťou svojho kamaráta lepšie. Johnson nebol v sérii tak dlho a bol to práve on, ktorý ju oživil, pritiahol fanúšikov a divákov, pričom by si tento spin-off určite našiel ďalších a musím poznamenať, že by si to možno aj jeho postava zaslúžila. Čo myslíte vy?

Ako dopadne postava Paula Walkera a aká je budúcnosť série Fast & Furious?


Je isté, že 7. diel príde a zaručene vám hovorím, že príde určite aj 8. či 9., stačí len, aby hercom ponúkli väčšie peniaze, nechali im čas na oddych od série a spomienok s ňou spojenými a do pár rokov tu máme ďalšie časti. Neviem ako vy, ale ja som mal sériu vždy rád a bavila ma každá jej jedna časť. Preteky po uliciach už začali byť nudné, do série sa vniesla akcia, neskôr nereálna akcia (ktorá ale bavila, a ak vravíte, že nie, klamete samých seba, ak sa vám ale skutočne nepáčila, tak na F&F proste zabudnite). Fast & Furious majú nového režiséra, nových hercov, ktorých počet ešte len bude narastať a fanúšikovia sú stále hladní. My sa tešíme, čo vy? 

Ako dopadne postava Paula Walkera a aká je budúcnosť série Fast & Furious?
Domov
Zdieľať
Diskusia