Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2023 o 10:09
Čas čítania 0:59
Martin Adam Pavlík TASR

The Killers na koncerte v Gruzínsku vypískali fanúšikovia. Kapela zajtra vystúpi na Slovensku

The Killers na koncerte v Gruzínsku vypískali fanúšikovia. Kapela zajtra vystúpi na Slovensku
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/ThorntonDrury/volně k užití
HUDBA HUDBA
Uložiť Uložené

Čím sa previnili?

Americkej kapele The Killers, ktorá bude na Slovensku piatkovým headlinerom festivalu Lovestream, sa podarilo na koncerte v Gruzínsku riadne faux pas.

Ako píše BBC, frontman Brandon Flowers totiž pozval počas vystúpenia na pódium ruského fanúšika, aby zahral na bicie v jednej piesni. Následne publiku odkázal, aby sa k ruskému fanúšikovi správali ako k svojmu „bratovi“.

Keď začali nahnevaní ľudia v dave kričať, bučať či dokonca odchádzať z arény, spevák znervóznel a začal sa pýtať, prečo ho neberú ako brata, a argumentovať tým, že chce prostredníctvom kapely len spájať všetkých ľudí bez rozdielov. 


U gruzínskeho publika však nepochodil. Krajina má totiž príliš dlhú históriu konfliktov s Ruskom, ktoré Gruzínsko napadlo v roku 2008 a podporilo separatistov v Južnom Osetsku a Abcházsku.

Asi pätina gruzínskeho územia je odvtedy pod správou Ruskom podporovaných separatistov. Od vlaňajšej invázie Ruska na Ukrajinu zároveň Gruzínsko prijalo tisíce Rusov utekajúcich pred mobilizáciou.

Kapela po koncerte vydala vyhlásenie: „Dobrí ľudia z Gruzínska, nikdy sme nemali v úmysle niekoho uraziť! (...) Uvedomujeme si, že komentár, ktorý mal naznačiť, že všetci diváci a fanúšikovia Killers sú ‚bratia a sestry‘, mohol byť nesprávne vysvetlený. Nechceli sme nikoho nahnevať a ospravedlňujeme sa. Stojíme pri vás a dúfame, že sa čoskoro vrátime.“

Organizátori koncertu v Čiernomorskej aréne sa takisto ospravedlnili: „Chápeme emócie našich hostí. Konanie umelca na pódiu nie je postojom Čiernomorskej arény.“ Gruzínska rocková kapela LOUDspeakers, predskokan The Killers, po incidente oznámila, že je sklamaná. Na sociálnych sieťach uviedla: „Rusko je nepriateľ a okupant!“

 

Domov
Zdieľať
Diskusia