Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. septembra 2023 o 12:00
Čas čítania 1:44
Adriana Královičová

FOTO: Zo starého bytu v Bratislave sa stal štýlový priestor na prácu aj odpočinok. Dominujú svetlé odtiene a prirodzené svetlo

KULTÚRA ARCHITEKTI SLOVENSKA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY DIZAJN INTERIÉROVÝ DIZAJN
Uložiť Uložené

Moderný byt so staromestskou atmosférou.

Klient oslovil štúdio abrama architekti s netradičnou požiadavkou. Prial si, aby zo staršieho bratislavského bytu vznikol kreatívny priestor, ktorý bude primárne zameraný na prácu. Musel byť však vhodný aj na príležitostné prespanie, a teda nemohla chýbať kúpeľňa a toaleta. Architekti byt premenili na modernú oázu, ktorá dýcha staromestskou atmosférou. Dominujúcim prvkom sú tehlové steny a otvorený priestor bez zbytočných priečok. 

„Prirodzenú dominantu priestoru vytvárajú priznané pôvodné materiality stavby, teda pôvodné horizontálne konštrukcie stropu či tehlové murivo. To všetko je doplnené o drevenú vlysovú podlahu či samotný dizajn nábytkov podčiarkujúci otvorenú dispozíciu priestoru. Tento priestor nedefinujú priečky, ale vzájomne komunikujúce nábytkové zostavy,“ dodávajú architekti z ateliér abrama architekti. 

Architekt Marek Abramovič si za hlavný cieľ zadal priniesť do interiéru zachované pôvodné materiály a zbaviť byt zbytočných oddeľovacích stien. Nová koncepcia priestoru umožnila odstrániť nepodporujúce steny, ktoré pôvodne rozdeľovali zadnú časť bytu a nočnú oblasť. Výrazné rozšírenie pôdorysu, prepojenie priestoru a dobre premyslená orientácia bytu umožnili to, že do pracovnej časti počas celého dňa preniká prirodzené svetlo. 

architektúra, interiérový dizajn, dizajn, Bratislava, Byt v Bratislave
Zdroj: abrama architekti/Lenka Némethová
Čítaj na ďalšej strane
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia