Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou Svoboda & Williams.
12. júla 2023, 11:00
Čas čítania 1:16
Richard Balog

FOTO: Pozri si veľkometrážny penthouse so štyrmi terasami od svetovo uznávaných architektov v obľúbenej štvrti Praha-Karlín

FOTO: Pozri si veľkometrážny penthouse so štyrmi terasami od svetovo uznávaných architektov v obľúbenej štvrti Praha-Karlín
Zdroj: Svoboda & Williams
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY PRAHA SVOBODA & WILLIAMS
Uložiť Uložené

Lukratívna nehnuteľnosť s názvom Hope je najväčšou jednotkou zo súboru Rohan City Penthouses, ktoré sú umiestnené v najvyšších podlažiach projektu Diamanty Karlín.

Jeden z najluxusnejších bytov v mestskej štvrti Karlín – takto by sme charakterizovali novinku z českej metropoly v portfóliu realitnej kancelárie Svoboda & Williams.

Veľkopodlažný mezonet s úžitkovou plochou viac ako 350 štvorcových metrov dopĺňajú štyri terasy vrátane strešnej so spoločnou výmerou 175,5 štvorcových metrov. Lukratívne bývanie je súčasťou súboru Rohan City Penthouses, ktoré sú umiestnené v najvyšších podlažiach projektu Diamanty Karlín na zatiaľ nevyužitom priestore Rohanského ostrova. 

Celá nová časť v obľúbenej štvrti Karlín prechádza výraznou premenou na modernú rezidenčnú zónu s rozsiahlymi plochami zelene a promenádou popri Vltave pre chodcov aj cyklistov. 

Odporúčané
FOTO: Architekti zrekonštruovali bytový dom v historickom centre Prahy, ktorý je súčasťou dedičstva UNESCO. Výsledok je dokonalý  FOTO: Architekti zrekonštruovali bytový dom v historickom centre Prahy, ktorý je súčasťou dedičstva UNESCO. Výsledok je dokonalý 10. júla 2023, 9:00
Takto bude vyzerať novostavba Diamanty Karlín.
Takto bude vyzerať novostavba Diamanty Karlín. Zdroj: Svoboda & Williams

Ide o dielo svetovo známych architektov Evy Jiřičnej a Petra Vágnera, ktoré majiteľom ponúkne najvyšší možný komfort, pohodlný dosah blízkeho golfového klubu aj mnohých vyhlásených reštaurácií a barov. Plánované dokončenie je tento rok. 

Samotný penthouse disponuje priestranným interiérom vo viacerých úrovniach a bude rozdelený na hlavný obytný priestor s dvojitou výškou stropu a presklenou strechou, ktorá opticky zruší hranicu medzi vonkajším a vnútorným svetom. Jeho výmera bude dosahovať približne 125 štvorcových metrov. Majitelia nájdu v byte aj štyri samostatné spálne, tri kúpeľne, dve samostatné toalety a vstupnú halu, respektíve chodbu. Na strešnej terase s výhľadom na Prahu, ktorá má 130 štvorcových metrov, vznikne okrem pobytovej plochy aj priestor pre záhradu s množstvom zelene.  

Súčasťou vysokého štandardu vybavenia budú dubové podlahy s možnosťou výberu odtieňa, podlahové kúrenie v celom byte, monumentálne schodisko, hliníkové okná s izolačnými sklami, inteligentný systém domácnosti od spoločnosti Loxone, klimatizácia, exteriérové žalúzie, bezfalcové interiérové dvere alebo rekuperácia.

Celkovú atmosféru dokreslia kvalitné prírodné materiály vrátane dreva, kameňa a podobne aj voucher v hodnote 800-tisíc korún českých na kuchynskú linku na mieru od nemeckej prémiovej značky Bulthaup. K bytu patria štyri parkovacie miesta aj nabíjačka na elektromobil. 

Pozri si galériu s vizualizáciami. Cena za tento penthouse v modernom štýle nie je známa, ale predpokladáme, že bude niekde nad hranicou 2 milióny eur. Viac informácií o projekte Diamanty Karlín na Rohanskom ostrove nájdeš na webe Svoboda & Williams.

Rohan City PenthousesRohan City PenthousesRohan City PenthousesRohan City Penthouses
Zobraziť galériu
(10)
Odporúčané
FOTO: Takto vyzerá vkusná rekonštrukcia bytu pre rodinu s dieťaťom. Dominujú prvky moderného dizajnu a sivá farba  FOTO: Takto vyzerá vkusná rekonštrukcia bytu pre rodinu s dieťaťom. Dominujú prvky moderného dizajnu a sivá farba 2. júla 2023, 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia