Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. mája 2023, 9:00
Čas čítania 2:44
Richard Balog

Tieto tenisky ovládli ulice: Model Adidas Originals Samba nosí Bella Hadid aj A$AP Rocky, inšpiruj sa outfitmi módnych ikon

Tieto tenisky ovládli ulice: Model Adidas Originals Samba nosí Bella Hadid aj A$AP Rocky, inšpiruj sa outfitmi módnych ikon
Zdroj: Youtube
MÓDA NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK TRENDY
Uložiť Uložené

Spoločnosť Adidas ikonickú siluetu tenisiek prvý raz predstavila v roku 1949 a v posledných sezónach ide o must have obuv pre množstvo celebrít, ktoré ti ukážu, ako túto športovú klasiku zladíš v rámci každodenných outfitov.

Archív spoločnosti Adidas obsahuje stovky modelov tenisiek, ktoré čakajú na svoju chvíľu na výslní v tomto tisícročí a inak to nebolo ani v prípade siluety Samba. Najdlhšie sériovo vyrábaný model tenisiek s tromi prúžkami zažil v roku 2021 prekvapivý, ale veľkolepý návrat na scénu a odvtedy sa teší obrovskej popularite v uliciach aj medzi celebritami vrátane Belly Hadid, Kendall Jenner, Ivany Mentlovej alebo A$AP Rockyho, ktorý mániu okolo tohto vintage kúsku odštartoval.

V súčasnosti ide o najpredávanejšie tenisky Adidas, ktoré vďaka univerzálnemu vzhľadu ľahko zladíš s čímkoľvek vo svojom šatníku. Ak potrebuješ inšpiráciu, sleduj sériu outfitov v podaní hviezdnych mien a presvedč sa o tom, že túto cenovo dostupnú siluetu musíš mať vo svojej zbierke. 

Ak ťa zaujíma celá história tenisiek Adidas Originals Samba, skontroluj článok z roku 2021, v ktorom nájdeš všetky dôležité informácie. 

Odporúčané
Toto je 8 udržateľných módnych značiek zo Slovenska a z Česka, ktoré musíš spoznať Toto je 8 udržateľných módnych značiek zo Slovenska a z Česka, ktoré musíš spoznať 13. mája 2023, 11:00
Samby si našli miesto aj v šatníku návrhárky Ivany Mentlovej.
Samby si našli miesto aj v šatníku návrhárky Ivany Mentlovej. Zdroj: Instagram/@ivanamentlova

Samby sú cool a dobre to vie aj česká návrhárka Ivana Mentlová, ktorá legendárne tenisky zakomponovala do svojho typického luxusného outfitu na jednotku s hviezdičkou.

Čiernu koženú verziu so semišovou špicou zladila so širokými rifľami s vintage efektom, koženým kabátom od vlastnej značky a kabelkou z dielní módneho domu Hermès.

Bella Hadid v modeli tenisiek Adidas Originals Samba.
Bella Hadid v modeli tenisiek Adidas Originals Samba. Zdroj: Ricky Vigil M/GC Images

Bella Hadid má vlastný štýl obliekania, vďaka čomu patrí medzi najväčšie módne ikony v posledných rokoch a jej outfity sú predlohou pre množstvo mladých žien. 

Úspešná modelka nosí tenisky Adidas Originals Samba dlhší čas a predviedla viacero zaujímavých kombinácií, spomedzi ktorých sme vybrali túto, keď OG siluetu doplnila o čierne nohavice v rovnom strihu, vintage sako a hnedý kožený kabát. Čerešničkou sú doplnky v podobe šatky vo vlasoch, oválnych slnečných okuliarov a náhrdelníka s príveskom. 

Ak ti je takýto vintage štýl blízky, nepochybujeme o tom, že pri troche šťastia nájdeš obdobné kúsky vo svojom obľúbenom sekáči za pár desiatok eur. 

Medzi zástup celebrít, ktoré nosia tenisky Adidas Originals Samba, patrí aj Kendall Jenner.
Medzi zástup celebrít, ktoré nosia tenisky Adidas Originals Samba, patrí aj Kendall Jenner. Zdroj: Gotham/GC Images

Tenisky Adidas Originals Samba ovládli sociálne siete aj ulice svetových metropol, pričom trendu neunikla ani Kendall Jenner, ktorá si tento pohodlný retro model obula pred niekoľkými dňami v New Yorku.

Slávna modelka stavila na outfit ako vystrihnutý z deväťdesiatych rokov – svetlomodré rifle s vysokým pásom v rovnom strihu doplnila o skrátený top a ľahkú košeľu. Výsledok bol skvelý a nepochybujeme o tom, že takýto jednoduchý mestský vzhľad vyskladáš z modelov, ktoré nájdeš vo svojom šatníku.

Herečka Jennifer Lawrence vo vintage modeli tenisiek Adidas Originals Samba.
Herečka Jennifer Lawrence vo vintage modeli tenisiek Adidas Originals Samba. Zdroj: Gotham/GC Images

Slovami chvály nebudeme šetriť ani v prípade outfitu, do ktorého zakomponovala samby herečka Jennifer Lawrence.

Hviezda filmového plátna vyrazila do newyorských ulíc v semišovom vyhotovení v sivo-bielej farebnej schéme s klasickou gumovou podrážkou, pričom vzhľad doladila o zvonové rifle a svetlobéžový kabát, pod ktorým mala bielu košeľu a základné tielko. Sladkou bodkou na tomto outfite je veľká taška cez plece.

Pusha T ukázal na parížskom týždni módy vlastnú verziu tenisiek Adidas Originals Samba.
Pusha T ukázal na parížskom týždni módy vlastnú verziu tenisiek Adidas Originals Samba. Zdroj: Arnold Jerocki/Getty Images

Raper, ktorý nakoniec nenavštívi Prahu v rámci celosvetového turné It’s Almost Dry, ukázal vlastnú verziu tenisiek Adidas Originals Samba počas parížskeho týždňa módy v marci. 

Pusha T pri tvorbe stavil na biely kožený zvršok bez výrazných kontrastov v podobe troch prúžkov a výsledkom je minimalistická obuv vhodná na každý deň. Jediným motívom je nápis „THORN“ a dlhý čierny jazyk, ktorý odkazuje na históriu týchto tenisiek. Interpret z Virgínie svoje zatiaľ nevydané samby zladil s čiernymi nohavicami a univerzitnou bundou s vlneným telom a koženými rukávmi.

Čaru týchto vintage tenisiek podľahla aj Hailey Bieber.
Čaru týchto vintage tenisiek podľahla aj Hailey Bieber. Zdroj: Rachpoot/Bauer-Griffin/GC Images

Samby má vo svojej zbierke aj Hailey Bieber, ktorá tieto ikonické tenisky nosí presne tak, ako sa majú nosiť, a to s vintage modelmi oblečenia.

Do ulíc Los Angeles vybehla manželka Justina Biebera v čiernom vyhotovení s kontrastnými bielymi prúžkami, so sivou špicou a s gumovou podrážkou, ktoré doplnila o klasický denim v modrej farbe, nadrozmernú koženú bundu a úzke slnečné okuliare. Tomuto outfitu nemáme čo vyčítať.

Joe Jonas prišiel v teniskách Adidas Originals Samba na oslavu po 65. ročníku odovzdávania hudobných cien Grammy.
Joe Jonas prišiel v teniskách Adidas Originals Samba na oslavu po 65. ročníku odovzdávania hudobných cien Grammy. Zdroj: Gregg DeGuire/Getty Images for Universal Music Group for Brands

Joe Jonas má veľmi dobrý módny vkus, o čom nás presvedčil napríklad na párty po 65. ročníku odovzdávaní hudobných cien Grammy, kde predviedol takýto outfit. 

Spevák vytiahol OG bielo-čierne vyhotovenie modelu Samba v kombinácii s čiernymi koženými nohavicami a predĺženým tmavomodrým sakom s prúžkami, pod ktorým mal oblečený priehľadné tielko. Sviežu kombináciu podčiarkla bejzbalová šiltovka. 

A$AP Rocky nosil samby medzi prvými celebritami.
A$AP Rocky nosil samby medzi prvými celebritami. Zdroj: Youtube

A$AP Rocky patrí medzi najväčších trendsetterov za poslednú dekádu a svoj prehľad v móde potvrdil aj v roku 2021, keď vytiahol tenisky Adidas Originals Samba. 

Čoskoro dvojnásobný otec zladil túto legendárnu siluetu s klasickým modrým denimom, atraktívnou páperovou bundou s monogramom módneho domu Gucci a so šiltovkou od vlastnej značky Awge. Všimni si detail v podobe zelených šnúrok namiesto originálnych bielych.

Odporúčané
10 parfumov, ktoré ťa prenesú do svetových metropol aj dovolenkových destinácií    10 parfumov, ktoré ťa prenesú do svetových metropol aj dovolenkových destinácií 3. mája 2023, 14:00
Domov
Zdieľať
Diskusia