Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. marca 2023, 13:06
Čas čítania 1:46
Denisa Šútorová

Herečka si vraj obliekla posteľnú bielizeň. Tieto šaty z Oscarov rozdelili ľudí na dva tábory

KULTÚRA ČERVENÝ KOBEREC FLORENCE PUGH OSCAR 2023
Uložiť Uložené

Okrem extravagantného módneho počinu Florence Pugh vzbudila pozornosť aj farba oscarového koberca. Po 62 rokoch totiž červený koberec nebol červený. „Biele steny, koberec vo farbe šampanského. Čo sa to koná v Ikei?“ napísala fanúšička na Twitteri.

Aj keď sa tohtoročné udeľovanie Oscarov zaobišlo bez škandálov, podľa niektorých sa na koberci predsa len objavila módna katastrofa. Bola ňou údajne anglická herečka Florence Pugh, ktorá svojím odvážnym počinom rozhádala módnych kritikov. Spopod veľkolepej róby značky Valentino jej totiž vytŕčali čierne cyklistické šortky.

Kým portál Highsnobiety zaradil Florence do rebríčka najhoršie oblečených celebrít včerajšieho večera, Cosmopolitan považuje jej outfit za svieži, sexi a moderný, aj keď farba kreácie nezaujala. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Who What Wear (@whowhatwear)

Objemná béžovosivá róba s volánmi, ktorá je inšpirovaná módou 19. storočia, na prvý pohľad vyzerá ako skvelá voľba na červený koberec. Herečka k nej zvolila extravagantný, no lichotivý retro účes, elegantný mejkap a náhrdelník od Tiffany & Co. Všetko vyzeralo fajn až do momentu, kým Florence neodhalila, že pod šatami skrýva športové šortky s vreckami.

Herečka rozdelila šatami od Valentina svet na dva tábory. Nikto netušil, čo skrýva pod nimi.
Herečka rozdelila šatami od Valentina svet na dva tábory. Nikto netušil, čo skrýva pod nimi. Zdroj: Youtube/The Independent, Instagram/chelseahair

Kombinácia rôznych štýlov vytvárala katastrofálny dojem, čierne doplnky celkom rozbíjajú vkusnosť outfitu a na scénu prinášajú nevydarený pokus o punk. Internet však okrem šortiek trápia aj samotné šaty Valentino. „Florence Pugh si obliekla posteľné obliečky,“ napísala jedna fanúšička na Twitteri.

Anketa:
Čo hovoríš na outfit Florence?
Ach jaj...
Podľa mňa celkom o. k.
Mne sa to páči! Konečne niekto experimentuje.
Ach jaj...
29 %
Podľa mňa celkom o. k.
32 %
Mne sa to páči! Konečne niekto experimentuje.
39 %

Okrem šialenej kombinácie v herečkinom outfite však vyvolala vášne aj farba oscarového koberca. Problém bol, že v skutočnosti nebol červený, ale vo farbe šampanského. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)

Zmenu, ktorá nastala po 62 rokoch, oznámili organizátori na poslednú chvíľu. Veľa stylistov už nestihlo zareagovať a na Oscary poslalo svojich celebritných klientov v splývavých róbach. Okrem Florence sa v béžových a bielych odtieňoch ukázala aj Ana de Armas, Tems, Halle Berry či Zoe Saldana. Jamie Lee Curtis sa so sklamaním neváhala podeliť ešte pred eventom. „Zdá sa, že na Oscaroch bude koberec Akadémie ladiť s mojimi šatami,“ napísala na Twitteri. „Oficiálne neznášam tento oscarový koberec. Biele steny, koberec vo farbe šampanského. Čo sa to koná v Ikei?“ pridáva sa fanúšička.

O jednu z najvtipnejších reakcií sa postaral aj moderátor večera Jimmy Kimmel. Podľa portálu Digital Spy sa vyjadril, že rozhodnutie pre koberec vo farbe šampanského len dokazuje, akú dôveru majú organizátori v to, že nepotečie krv. Moderátor tak narážal na minuloročný incident, keď Will Smith uštedril Chrisovi Rockovi facku.

Ku kontroverznej zmene sa vyjadrila aj kreatívna konzultantka Lisa Love, podľa ktorej má farba champagne evokovať práve piesočnú pláž pred západom slnka. Podľa New York Times však Akadémia nie je jediná, ktorá sa rozhodla pre zmenu. Koberec na Zlatých glóbusoch bol tento rok sivý a ten na udeľovaní cien Emmy 2022 zase zlatý. Či sa ti zmena na Oscaroch páči, nám môžeš dať vedieť aj v ankete. 

Anketa:
Páči sa ti „červený“ koberec vo farbe champagne?
Červený koberec má byť červený a hotovo!
Celkom elegantná a príjemná zmena.
Červený koberec má byť červený a hotovo!
64 %
Celkom elegantná a príjemná zmena.
36 %
Domov
Zdieľať
Diskusia