Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Euractiv
13. februára 2023, 11:30
Čas čítania 0:36
Sponzorovaný obsah

Proti mrazom si objednávame vrtuľníky na miešanie vzduchu (ODPOVEDÁ FARMÁR)

VIDEO PRÁCA SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Práca farmárov je vzrušujúcejšia, ako si možno myslíš.

Jazdia na Lamborghini a pri pestovaní im pomáhajú aj vrtuľníky či smart traktory, ktoré sa technickým vybavením a cenou podobajú najnovším modelom áut exkluzívnych značiek. Keď vonku mrzne, neváhajú použiť aj vrtuľníky. V spolupráci s portálom Euractiv ti prinášame video z nášho seriálu Povolania, kde tentoraz na zvedavé otázky odpovedal farmár Jozef Žatko.

Áno, zbierajú aj jablká a robia všetky tie veci, ktoré ti pri predstave práce farmára napadnú ako prvé. Keď sme pri tých jablkách, farmár Jozef Žatko prezradil, že kvôli suchu sa zmenšil ich priemer o tri milimetre. Zdá sa to ako zanedbateľná zmena? Strata na úrode bola v niekoľkých stovkách ton. Sleduj video a zisti, ako bojujú proti klimatickým zmenám, akým spôsobom slovenským poľnohospodárom a farmárom pomáha Európska únia a ktoré ich video sa stalo minulý rok virálnym na Facebooku. 

Ak si zvedavý na rôzne ďalšie zaujímavosti a pozadie fungovania nielen poľnohospodárstva, viac informácií sa dozvieš na webe Euractiv.

viac informácií
Euractiv
Zdroj: Euractiv
Domov
Zdieľať
Diskusia