Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. januára 2023, 9:30
Čas čítania 6:57
Denisa Šútorová

Fenomén NEPO-BABIES: Deti celebrít si užívajú megaslávu. Vďačia za ňu talentu alebo kontaktom slávnych rodičov?

Fenomén NEPO-BABIES: Deti celebrít si užívajú megaslávu. Vďačia za ňu talentu alebo kontaktom slávnych rodičov?
Zdroj: Getty Images/Rachpoot/Bauer-Griffin
OSOBNOSTI BELLA HADID EMILY IN PARIS HOLLYWOOD
Uložiť Uložené

Vraví sa, že za úspechom muža je žena, v Hollywoode zase platí, že za úspechom niektorých hviezd sú ich rodičia. Svet polemizuje o tom, ktoré slávne detičky si svoj úspech poctivo odmakali a ktoré si ho vyplakali na pleciach slávnych rodičov.

V posledných týždňoch minulého roka určite neušiel tvojej pozornosti výraz nepo-baby označujúci mladé celebrity, ktorým k sláve dopomohli ich celebritní rodičia. Pomenovanie je odvodené od anglického slova nepotism, čiže rodinkárstvo, a ukazuje prstom na všetky Hadidky a Jennerky šoubiznisu.

Naratív nepo-babies nespochybňuje talent, ale upozorňuje na to, že niektorí môžu mať ku korytu slávy kratšiu a rovnejšiu cestičku než ostatní. Svet útočí a celebrity sa bránia, prípadne majú záležitosť na háku, ako napríklad spomínaná Hailey Bieber, ktorá si rovno obliekla tričko s nápisom Nepo Baby. Rodinu si predsa nevyberáš a ani Hailey nemôže za to, že jej otec a strýko sú známi hollywoodski herci Stephen a Alec Baldwinovci.

V Refresheri ťa radi informujeme o aktuálnom dianí v šoubiznise a približujeme dianie na domácej či zahraničnej scéne. Tvorbu kvalitných výstupov podporíš, ak sa pridáš do klubu REFRESHER+ a všetky články si tak prečítaš bez obmedzení.

Prečítaj si, ako sa k sláve dostala Lily-Rose Depp, Kaia Gerber, Maya Hawke, Jaden a Willow Smithovci, Lily Collins, Zoë Kravitz, sestry Hadidové a čo si o celej kauze naozaj myslia.

Hailey Bieber sa za svoj status nepo-baby nehanbí.
Hailey Bieber sa za svoj status nepo-baby nehanbí. Zdroj: Getty Images/Rachpoot/Bauer-Griffin

Rodinkárstvo ľudí štve 

Kanaďanka Meriem Derradji uverejnila minulý rok tweet, v ktorom narážala na herecké obsadenie v hite Euphoria, a to konkrétne na herečku Maude Apatow (v seriáli hrala Lexi Howard, pozn. red.). Jej herecký výkon vraj nebol zlý, Derradji ho však nepovažovala za nič extra. Na Twitteri podotkla, ako veľmi ju prekvapilo, že jej mama je herečka Leslie Mann a jej otec je filmový režísér, podľa Derradji to všetko vysvetľuje. Spustila tým reakciu plnú vtipov na účet mladej herečky, tweet mal 4 000 lajkov.

Odporúčané
Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou Anya Taylor-Joy: Tajne sa vydala za známeho rockera, napadli ju v Cannes a napriek šikane pre výzor sa stala modelkou aj herečkou 26. apríla 2024, 9:30

Koncom roka vo svete rezonoval kontroverzný článok magazínu New York Magazine, ktorý mal za cieľ odhaliť všetky nepo-babies Hollywoodu. Inšpiráciou bol údajne práve Derradjin tweet. Detičky slávnych dokonca rozdelil do troch kategórií.

Najvyššiu kastu a klasické nepo-babies tvoria celebrity, ktoré zdedili slávne a zvučné mená, ako napríklad Lily-Rose Depp (dcéra Johnnyho Deppa a Vanessy Paradis). Druhú kategóriu tvoria deti tých, ktorí nie sú extrémne slávni, no pracujú v zákulisí šoubiznisu či zábavného priemyslu. Sem patrí Billie Eillish, ktorá je dcérou dabingovej herečky, a Kristen Stewart, ktorej mama bola supervízorkou scenára filmu Flinstonovci vo Viva Rock Vegas. Treťou kategóriou, ktorej kraľuje Paris Hilton, sú deti miliardárov. 

Kritici článku tvrdia, že magazín hodil všetky celebrity do jedného vreca a v zozname sa ocitli aj ľudia, ktorí si bez ohľadu na známych rodičov museli svoju slávu odmakať.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 128464 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorá hviezda zo Stranger Things je nepo-baby.
  • Ako na označenie nepo-baby zareagovala Lily-Rose Depp.
  • Kto je otcom Emily zo seriálu Emily v Paríži.
  • Či sa Zoë Kravitz preslávila talentom alebo jej pomohol agent jej rodičov.
  • Prečo Bellu Hadid na rozdiel od ostatných napo-babies nehejtujú.
Domov
Zdieľať
Diskusia