Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
10. novembra 2022, 15:47
Čas čítania 0:48

Podľa Bidena sú Muskove vzťahy s inými krajinami hodné skúmania. Pochybnosti Bieleho domu zrejme vyvolala kúpa Twitteru

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Muskov nákup Twitteru v spoločnosti vyvolal obavy, že jeho spoločnosti môžu čeliť tlaku zo strany krajín, ktoré sa usilujú regulovať prejav v online priestore.

Na vzťahy Elona Muska s inými krajinami sa podľa amerického prezidenta Joea Bidena oplatí pozrieť bližšie. Šéf Bieleho domu zároveň upozornil, že tým nechce naznačiť, že by Musk robil niečo nevhodné.

Americký prezident Joe Biden
Americký prezident Joe Biden Zdroj: TASR/AP


Novinári sa Bidena pýtali, či si myslí, že Musk predstavuje hrozbu pre národnú bezpečnosť USA a či by americká vláda nemala vyšetriť jeho nedávne nadobudnutie sociálnej siete Twitter, ktorú získal aj za pomoci investora zo Saudskej Arábie.

Ešte v októbri Biely dom poprel správy o tom, že bude vláda posudzovať Muskove aktivity z hľadiska národnej bezpečnosti. Muskov nákup Twitteru totiž vyvolal obavy, že jeho spoločnosti môžu čeliť tlaku zo strany krajín, ktoré sa usilujú o reguláciu prejavu v online priestore.


Americký podnikateľ okrem toho upútal pozornosť výrokmi, v ktorých naznačil pozitívny postoj voči ruskému pezidentovi Vladimirovi Putinovi. Musk zároveň načrtol, že by sa Taiwan so svojou demokratickou vládou mal stať súčasťou Číny.

Muskovi kritici pritom poukazujú na jeho pracovné väzby s Čínou a navýšenie produkcie v čínskych továrňach Tesly v Šanghaji.

Musk prevzal kontrolu nad Twitterom, nákup sociálnej siete ho stál 44 miliárd dolárov. Krátko potom začal v spoločnosti robiť veľké čistky. Prepustil vedenie a za overené účty chce mesačne pýtať 8 dolárov. Zamestnanci nestíhajú termíny nového šéfa, niektorí vo firme prespávajú.

Domov
Zdieľať
Diskusia