Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eduard Starkbauer
14. októbra 2022, 20:00
Čas čítania 1:39

TOP 3 v piatok: Video zo streľby na Zámockej, Dědeček putuje do väzby a na proteste proti nenávisti sa stretlo asi 15 000 ľudí

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Aj dnes sa udialo mnoho dôležitých vecí.

Zverejnili video zo streľby pred Teplárňou

Na verejnosť prenikli zábery z dvojnásobnej vraždy pred barom Tepláreň. Vidno na ňom, ako si Juraj K. najskôr premeriaval obete a po vystrieľaní zásobníka ho vymenil a pokračoval v streľbe. Video zverejnil Nový Čas, nájdeš ho na tomto odkaze.

Na videu vidieť, ako mladík najprv stojí za múrom pred barom Nervosa a kontroluje situáciu, ako aj návštevníkov gay baru, ktorí sa rozprávali a popíjali limonádu pred vchodom do baru. Podľa informácií Refresheru padlo minimálne osem výstrelov. Pri streľbe prišli o život dvaja muži Juraj a Matúš a jedna žena bola postrelená. Link na video nájdeš v našom článku

vražda v Bratislave streľba Zámocká
Zdroj: Nový Čas reprofoto

Dušan Dědeček mieri do väzby

Bývalého športového funkcionára Dušana Dědečka, ktorý v stave opitosti na Zochovej usmrtil autom 5 ľudí, budú stíhať vo väzbe. Rozhodol o tom Krajský súd v Bratislave. Naďalej mu hrozí 20 až 25 rokov alebo doživotie. Trojčlenný senát nehlasoval jednotne, ale v pomere 2 : 1. Jeden z členov bol za vyšetrovanie na slobode. Senát krajského súdu rozhodol, že existuje reálna obava, že by obvinený mohol pokračovať v trestnej činnosti.

8. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:40 Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov

Právny zástupca Dušana Dědečka dnes informoval, že jeho klient dobrovoľne odovzdal cestovný pas. V osudný deň pil Dědeček alkohol už od dopoludnia a vedome pridával ďalšie poháriky, aj keď vedel, že ešte bude šoférovať. Večer išiel až 130 km/h a v podjazde šliapol na plyn. Detaily rozhodnutia aj širší kontext nájdeš tu.

Dušan Dědeček
Zdroj: TASR

Na pochode proti nenávisti voči LGBTI komunite sa stretlo asi 15 000 ľudí

Pred dnešným bratislavským pochodom proti nenávisti voči LGBTI komunite dala vyvesiť prezidentka Zuzana Čaputová pred Prezidentským palácom dúhovú zástavu. Pochod sa začal o 17:00 pred barom Tepláreň a presunul sa na Námestie SNP, kde vystúpil majiteľ Teplárne Roman Samotný, primátor Matúš Vallo, podpredseda Európskeho parlamentu Michal Šimečka či rabín Misha Kapustin a komik Fero Joke.

Najväčší potlesk dostala prezidentka Zuzana Čaputová. Dojatému davu sa ospravedlnila za kolektívne zlyhanie politikov. „Prepáčte. Mrzí ma, že naša spoločnosť nedokázala ochrániť vašich blízkych. Prepáčte, že niektorí z vás sa na Slovensku nemôžete cítiť bezpečne. Mrzí ma, že ako členovia LGBTI sa na Slovensku stále cítite neprijatí. Patríte sem. Ste pre našu spoločnosť hodnotní.

Plné Námestie SNP.
Plné Námestie SNP. Zdroj: Refresher/Viktor Kniš

Instagramový post dňa

Vo veku 72 rokov zomrel herec Robbie Coltrane. Jeho najznámejšou rolou bol Hagrid vo filmoch o Harrym Potterovi. O smrti škótskeho herca informovala BBC s odvolaním sa na jeho agenta. Okrem filmov podľa kníh J. K. Rowlingovej sa objavil aj v dvoch bondovkách: GoldenEye a Jeden svet nestačí.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Harry Potter Film (@harrypotterfilm)

Domov
Zdieľať
Diskusia