Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Daniel Mikolášik
14. októbra 2022, 12:35
Čas čítania 1:09

Prvé video zo streľby v Bratislave: kamery zachytili dvojnásobnú vraždu, útočník si vymenil zásobník a pokračoval v streľbe

Kategória:
News
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Mladík si obete najskôr premeriaval a následne pištoľou s laserovým zameriavačom po nich vystrelil.

Objavili sa prvé zábery zachytávajúce dvojnásobnú úkladnú vraždu na Zámockej ulici v Bratislave. Kamery pred podnikom Tepláreň zachytili pohyb 19-ročného vraha Juraja K. a celý priebeh vraždenia.

Video zverejnil Nový Čas, nájdeš ho na tomto odkaze. Na videu vidieť, ako mladík najprv stojí za múrom pred barom Nervosa a kontroluje situáciu, ako aj návštevníkov gay baru, ktorí sa rozprávali a popíjali limonádu pred vchodom do baru. Mladík potom pištoľou s laserovým zameriavačom niekoľkokrát vystrelí po svojich obetiach. 

Následne sa vráti opäť za múr do tieňa, kde si vymení zásobník, a vráti sa na miesto činu a zopakuje útok.

13. októbra 2022, 14:45 Čas čítania 5:39 Kriminológ o vraždách v Bratislave: Útočník môže inšpirovať ďalších. Hra na mŕtveho sa nemusí vyplatiť (Rozhovor) Kriminológ o vraždách v Bratislave: Útočník môže inšpirovať ďalších. Hra na mŕtveho sa nemusí vyplatiť (Rozhovor)

„Hra na mŕtveho sa nemusí vyplatiť, pretože veľmi často pri takýchto incidentoch páchatelia chodia po mieste činu a do ležiacich tiel strieľajú tzv. ,ranu istoty‘. Nie je to ideálna taktika, pretože si tým znižujete šancu na prežitie,“ povedal pre Refresher kriminológ a expert na sebaobranu Pavel Houdek vo včerajšom rozhovore.

Podľa informácií Refresheru padlo minimálne osem výstrelov, ktoré počuli svedkovia v blízkosti baru Tepláreň, kde sa stretáva LGBTI komunita. Pri streľbe prišli o život dvaja muži a jedna žena sa zranila.

Streľba v Bratislave | Útok v Bratislave
Miesto činu dvojnásobnej vraždy na Zámockej ulici v Bratislave. Zdroj: Refresher/Ivan Koribanič

Vrah minimálne od augusta zverejňoval na svojom profile na Twitteri, kde vystupoval pod nickom NTMA0315, rôzne náznaky radikalizácie. Niekoľko hodín pred útokom na LGBTI+ klub zverejnil viac ako 60-stranový extrémistický manifest. V ňom sa opísal ako chlapec zo Slovenska narodený v roku 2003.

Účet NTMA0315 zároveň ako prvý v stredu informoval o útoku, približne desať minút pred políciou SR. „Necítim žiadnu ľútosť, nie je to smiešne?“ napísal.

V rozsiahlom dokumente, ktorý redakcia Refresheru čítala, opisuje motiváciu, ktorá ho údajne viedla k streľbe. Manifest obsahuje sekcie, v ktorých autor incident označuje za „svoju operáciu“ a vinu za svetové problémy opakovane zvaľuje na Židov a LGBTI komunitu. Hovorí o údajnej nevyhnutnosti „boja za bielu rasu“.

Domov
Zdieľať
Diskusia