Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
5. októbra 2022, 18:49
Čas čítania 0:35

Bojová skupina NATO na Slovensku je oficiálne funkčná. Vznikla následkom ruskej invázie na Ukrajinu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

NATO posilňuje schopnosť brániť sa proti akejkoľvek agresii vo východnej časti Aliancie.

Nová mnohonárodná bojová skupina NATO na Slovensku je po nedávnom integračnom výcviku oficiálne funkčná. Oznámila to v stredu Severoatlantická aliancia na svojej webovej stránke.

28. júna 2022, 6:24 Čas čítania 0:41 Bojová skupina NATO na území Slovenska je kompletná. „NATO reťaz je každým dňom silnejšia,“ vyhlásil Jaroslav Naď Bojová skupina NATO na území Slovenska je kompletná. „NATO reťaz je každým dňom silnejšia,“ vyhlásil Jaroslav Naď

Aliancia spresnila, že vojaci z Českej republiky, Nemecka, zo Slovenska, Slovinska a Spojených štátov amerických sa zúčastnili na cvičení s názvom Strong Cohesion 2022, ktoré bolo určené na preverenie funkčnosti tejto bojovej skupiny a schopnosti spolupracovať pod jednotným velením.

Ilustračná fotografia: Na snímke vedenie bojovej činnosti počas výcviku v Lešti v okrese Zvolen 22. septembra 2022. Ozbrojené sily SR spolu s Mnohonárodnou bojovou skupinou NATO na Slovensku uskutočnili mediálny deň spojený s možnosťou návštevy cvičiacich jednotiek v postaveniach vo výcvikovom priestore Centra výcviku Lešť.
Ilustračná fotografia: Na snímke vedenie bojovej činnosti počas výcviku v Lešti v okrese Zvolen 22. septembra 2022. Ozbrojené sily SR spolu s Mnohonárodnou bojovou skupinou NATO na Slovensku uskutočnili mediálny deň spojený s možnosťou návštevy cvičiacich jednotiek v postaveniach vo výcvikovom priestore Centra výcviku Lešť. Zdroj: TASR/Ján Krošlák


Na záver cvičenia tím zástupcov z každej zapojenej krajiny vyhlásil, že bojová skupina NATO na Slovensku je pripravená začať si plniť svoje úlohy. Cvičenie prebiehalo v dňoch 20. až 22. septembra.


Aliancia pri tejto príležitosti pripomenula, že po nevyprovokovanej ruskej invázii na Ukrajinu sa spojenci rozhodli zriadiť štyri nové mnohonárodné bojové skupiny, a to v Bulharsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku.

„Tieto kroky výrazne posilňujú odstrašovacie kapacity NATO a schopnosť brániť sa proti akejkoľvek agresii vo východnej časti Aliancie,“ uvádza sa vo zverejnenom vyhlásení.

Domov
Zdieľať
Diskusia