Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
27. septembra 2022, 20:00
Čas čítania 1:59

TOP 3 v utorok: Dzurinda má menej dôvery ako Danko, Nord Stream možno niekto sabotoval a Slovensko pustilo Fínov a Švédov do NATO

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Prehľad najdôležitejších správ dnešného dňa.

Ešte aj Dankovi veria viac

Podľa prieskumu dôveryhodnosti politikov agentúry Ipsos pre Denník N sa Mikuláš Dzurinda neteší veľkej dôvere zo strany ľudí. Bývalý dvojnásobný premiér a predseda strany SDKÚ má dôveryhodnosť len 18,2 %. Šéfovi SNS Andrejovi Dankovi verí 19,3 % opýtaných a Richardovi Sulíkovi 23 %. Nedôveryhodnosť majú všetci traja na podobnej hranici – približne 70 %. 

Expremiér Dzurinda uvažuje nad návratom do politiky. Nechce však byť predsedom novej strany, ale chce založiť projekt, v ktorom spojí viac strán. Súčasťou nového projektu by mali byť aj strany KDH, Za ľudí alebo Spolu. „Musí prísť nová krv a nový vietor. Ja sám sa s takou skupinou ľudí stretávam, nikdy to neskrývam. Snažím sa ich motivovať,“ povedal v rozhovore pre Refresher. Potvrdil, že sa stretáva s ľuďmi, ktorí vo vrcholovej politike nepôsobili, ale politika ich priťahuje.

Mikuláš Dzurinda
Zdroj: Refresher/Matúš Zeťák

Z Nord Streamu uniká plyn

Z Nord Streamu v Severnom mori uniká plyn. Tri od seba vzdialené miesta poškodenia naznačujú, že ide o sabotáž, keďže k prasklinám došlo len niekoľko hodín po sebe. Bez ohľadu na rozsah škôd poškodené potrubia zatiaľ priamo neovplyvňujú dodávky plynu do Európy, pretože ani jedno z nich nebolo momentálne v prevádzke.

8. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:40 Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov

Cez Nord Stream 1 nepretiekla ani kvapka plynu od augusta, keďže Rusko prerušilo dodávky na údržbu potrubia. Prevádzka Nord Streamu 2 bola prerušená krátko po začatí vojny na Ukrajine. V potrubiach sú však zvyšky plynu, ktoré sa teraz vylievajú do mora a ohrozujú životné prostredie aj zdravie a bezpečnosť ľudí. Klikni sem pre video toho, ako vyzerá rozliaty plyn z Nord Streamu.

Únik plynu z Nord Streamu 2.
Únik plynu z Nord Streamu 2. Zdroj: Nórske ozbrojené sily forsvaret.dk

Slovensko hovorí áno vstupu Fínska a Švédska do NATO

Slovenská vláda deklarovala plnú podporu členstvu Fínska a Švédska v NATO. Vstup Fínska podporilo zo 142 hlasujúcich 126 poslancov, pristúpenie Švédska do NATO odobrilo 124 zo 140 hlasujúcich poslancov. Vstup ešte musí ratifikovať prezidentka Zuzana Čaputová.

Poslancom sa za ich hlasovanie už poďakoval premiér Eduard Heger,  Slovensko tak podľa neho prispelo k tomu, aby sa rozšírením Aliancie na 32 členov výrazne posilnila jej obranyschopnosť. Pripomíname, že Fínsko a Švédsko požiadali o vstup do NATO v máji v súvislosti s ruským vojenským útokom na Ukrajinu. Obe škandinávske krajiny už dlhší čas s NATO úzko spolupracovali.

Ilustračná fotografia zo zasadnutia Severoatlantickej rady (NAC) v sídle NATO v Bruseli.
Ilustračná fotografia zo zasadnutia Severoatlantickej rady (NAC) v sídle NATO v Bruseli. Zdroj: TASR/AP/Olivier Matthys

Instagramový post dňa: Nová kolekcia Burberry

Z dôvodu pohrebu Alžbety II. sa prehliadka novej kolekcie jar/leto 2023 od Burberry presunula a konala sa v pondelok. Riccardo Tisci predstavil 81 kompletných siluet v priestoroch priemyselnej haly v Londýne. Vzhľad jednotlivých kúskov bol typický pre britský módny dom, čo podčiarkovala ikonická károvaná potlač Burberry, ktorá zdobila vrchné vrstvy, nohavice aj sériu doplnkov. 

7. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:36 TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja TOP 3 v pondelok: Arcibiskup Orosch sa ospravedlnil, muž dobodal svoju manželku vidličkou, vyjadrila sa matka zavraždeného Juraja

Tím okolo uznávaného návrhára zároveň stavil na heslo „sex predáva“. Dôkazom sú napríklad kožené nohavice s vyrezanými otvormi, sieťované body, priehľadné topy, ale aj spodná bielizeň so spomínaným károvaným vzorom.

Na móle nechýbali hviezdne modelky na čele s Naomi Campbell či Bellou Hadid, do Burberry sa odeli aj známi herci a herečky Daniel Kaluuya (Get Out), Simone Ashley (Bridgerton) či Milly Alcock, ktorá tento rok zahviezdila v seriáli House of Dragon. V hľadisku bolo tiež množstvo známych tvárí vrátane Stormzyho, Anny Wintour alebo Kanyeho Westa. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Burberry (@burberry)

Domov
Zdieľať
Diskusia