Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
27. septembra 2022, 8:30
Čas čítania 1:16

Aj Dankovi verí viac Slovákov ako Dzurindovi. Jeho návrat do politiky príliš neocenili

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Prieskumné agentúry sa začínajú zaujímať o nových potenciálnych lídrov a zakladateľov politických strán. O návrat Dzurindu zatiaľ veľký záujem nie je.

O návrat Mikuláša Dzurindu do politiky zatiaľ veľký záujem nie je, ukazuje prieskum dôveryhodnosti politikov agentúry Ipsos pre Denník N. Bývalý dvojnásobný premiér a predseda strany SDKÚ má dôveryhodnosť (rozhodne dôverujem a skôr dôverujem) len 18,2 %. Šéfovi SNS Andrejovi Dankovi verí 19,3 % opýtaných a Richardovi Sulíkovi 23 %. Nedôveryhodnosť majú všetci traja na podobnej hranici – približne 70 %. 

Expremiér Mikuláš Dzurinda uvažuje nad návratom do politiky. Nechce však byť predsedom novej strany, ale chce založiť projekt, v ktorom spojí viac strán (najmä konzervatívnych), ktoré budú pripravené na spoluprácu s ďalšími subjektami v novej potenciálnej koalícii. 

„Ja som to nazval projekt. Nejde mi prísne vzaté o to, že potrebujem byť predseda strany. Nechcem byť predseda strany. Ale chcem zabrániť tomu, aby sa šírila skepsa, aby prozápadne naladení občania rezignovali, aby nešli voliť. Chcem zabrániť, aby prepadali hlasy tak, ako posledné voľby,“ povedal denníku SME Dzurinda.

Súčasťou nového projektu by mali byť aj strany KDH, Za ľudí alebo Spolu, ktoré sa podľa prieskumov pohybujú tesne na hranici zvoliteľnosti, resp. hlboko pod ňou. 

Korčok ako jednotka kandidátky SaS?

Člen vedenia strany Sloboda a solidarita Martin Klus Aktualitám povedal, že Ivan Korčok dostal od predsedu Richarda Sulíka ponuku byť jednotkou kandidátky v parlamentných voľbách. Ak by sa podarilo strane vyhrať voľby, mohol by byť premiérom a neskôr vraj aj šéfom strany.

29. októbra 2020, 15:10 Čas čítania 2:00 Je naozaj udržateľný život luxus? Prieskumy ukázali ako Slováci šetria planétu aj peniaze Je naozaj udržateľný život luxus? Prieskumy ukázali ako Slováci šetria planétu aj peniaze

Ivanovi Korčokovi v rovnakom prieskume Ipsos namerali dôveryhodnosť 27 %, až takmer 15 % voličov sa zatiaľ nevie rozhodnúť. Bývalý minister zahraničných vecí a kariérny diplomat je tak dôveryhodnejším politikom ako súčasný premiér Eduard Heger, ktorému verí 26,8 % opýtaných. 

Kým Korčokovi neverí len 45,5 % opýtaných, Hegerovi až 65,8 %. 

SaS momentálne čaká na odpoveď od Ivana Korčoka, ktorý sa rozhoduje, či sa bude angažovať v domácej politike. Richard Sulík už skôr vyhlásil, že exšéfovi rezortu diplomacie ponúkol „prakticky všetko“ a ten odpovedal, že ak sa rozhodne vstúpiť do politiky, bude to práve v strane SaS. Korčok už dávnejšie vylúčil, že by bol súčasťou nového projektu Mikuláša Dzurindu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia