Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
4. novembra 2022, 20:00
Čas čítania 1:20

TOP 3 v piatok: Slovensko dodáva do Ruska vojenské súčiastky, Musk robí čistky v Twitteri, Kollár odletel do Dubaja

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Toto sú najdôležitejšie správy dnešného dňa.

Slovensko dodáva do Ruska vojenské súčiastky

Do Ruska vyvážame veľké množstvo súčiastok, ktoré mohli byť použité na výrobu ťažkých zbraní. Problémom je, že colníci si pri potvrdení o vývoze neoverili, či ide o tovar dvojakého využitia, teda ho možno použiť na civilné aj vojenské účely, informuje Denník N

Medzi materiálom, ktorý sme v uplynulých mesiacoch vyviezli, boli napríklad tisíce ložísk, ktoré mohli skončiť v raketových systémoch, ale aj v obrnených transportéroch. Slovensko dodalo Rusku Hadfieldovu oceľ využívanú na výrobu tankových pásov a náhradné diely na vrtuľníky. 

Šéf finančnej správy Jiří Žežulka povedal, že ak sa tovar alebo osoba nenachádza na sankčnom zozname Európskej únie, orgány Finančnej správy SR nemajú možnosť zasiahnuť do zahraničných obchodných operácií. Žežulka odmieta, že by si FS SR neplnila povinnosti.

ruska armada
Zdroj: TASR/AP

Elon Musk robí čistky v Twitteri

Spoločnosť Twitter vo štvrtok oznámila, že v piatok do 9.00 h miestneho času svojim zamestnancom oznámi, či budú prepustení v rámci redukcie personálu.


„V úsilí dostať Twitter na zdravú cestu absolvujeme v piatok náročný proces redukcie našej globálnej pracovnej sily,“ uviedla spoločnosť Twitter v e-maile pre zamestnancov, do ktorého mal Reuters možnosť nahliadnuť.

O prácu by mala prísť približne polovica zo 7 500 zamestnancov Twitteru.

Elon Musk
Zdroj: Pool Photo, AP/Hannibal Hanschke

Boris Kollár odletel do Dubaja

Predseda parlamentu Boris Kollár sa rozhodol využiť mimoriadne prerušenie schôdze parlamentu a spravil si voľno. TV noviny o tom informujú na základe fotografie od Slováka, ktorý ho spoznal v lietadle smerujúcom do Dubaja. V rovnakom lietadle boli podľa televízie aj Zuzana Plačková a René Strausz. 

Informáciu o spontánnej dovolenke v Dubaji potvrdila televízii aj hovorkyňa Národnej rady SR Michaela Jurcová.

Schôdza Národnej rady, ktorú minulý týždeň prerušili, bude pokračovať až v utorok 8. novembra od 9.00 h. Všetky dôležité rozhodnutia, ako napríklad schválenie rozpočtu, nateraz stoja.

Boris Kollár
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Instagramový post dňa: Ukradol 64 kusov masla

Slovákov dnes baví zlodej, ktorý si zo známeho potravinového reťazca bez zaplatenia odniesol 64 kusov masla v celkovej hodnote takmer 300 eur. Satirické stránky sa zabávajú na tom, že si zlodej vybral práve túto komoditu. 

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa zomriofficial (@zomriofficial)

Domov
Zdieľať
Diskusia