Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tomáš Šusták
4. novembra 2022, 9:16
Čas čítania 1:09

Boris Kollár využil technické problémy v parlamente a odcestoval na dovolenku do Dubaja

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Zatiaľ čo parlament testuje hlasovací systém, jeho predseda si užíva dovolenku.

Predseda parlamentu Boris Kollár sa rozhodol využiť mimoriadne prerušenie schôdze parlamentu a spravil si voľno. TV Noviny o tom informujú na základe fotografie od Slováka, ktorý ho spoznal v lietadle smerujúcom do Dubaja. V rovnakom lietadle boli podľa televízie aj Zuzana Plačková a René Strausz. 

Informáciu o spontánnej dovolenke do Dubaja potvrdila televízii aj hovorkyňa Národnej rady SR Michaela Jurcová.

Boris Kollár.
Boris Kollár. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

„Na základe včerajšej tlačovej konferencie bolo jasné, že sa technický problém identifikoval. Boli navrhnuté riešenia na minimalizáciu obdobného problému do budúcna. V súčasnosti to riešia odborníci a dnes (3. 11.) v Národnej rade Slovenskej republiky prebieha testovanie hlasovacieho systému. Predseda parlamentu zároveň s týmto záverom oboznámil všetky parlamentné politické strany, okrem SaS. Teda tie, ktoré súhlasili s tým, že schôdza bude pokračovať 8. novembra. Na základe všetkých týchto skutočností sa predseda parlamentu rozhodol využiť štyri dni voľna na cestu do zahraničia,“ uviedla Jurcová pre TV Markíza.

Hlasovacie zariadenia otestovali

V pléne Národnej rady SR vo štvrtok prebehlo testovanie hlasovacích zariadení bez prítomnosti predsedu Borisa Kollára. Dôvodom testovania boli minulotýždňové technické problémy. Simuláciami v parlamente kontrolovali, či všetko funguje a či nikde nedochádza k podobným problémom ako počas uplynulého týždňa. Výsledky testov oznámia v piatok. 

28. marca 2024, 12:30 Čas čítania 6:51 Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor)

Kollár spočiatku hovoril o závažnom kybernetickom incidente. Novinári neskôr informovali, že za výpadkom bol poslanec OĽaNO Róbert Halák. Ten tvrdí, že nešlo o úmysel a jednoducho si všimol odpojený voľný kábel a chcel ho zapojiť.

„Nevidel som to celé, videl som, že je voľný kábel, podvedome som ho zapojil počas diskusie s kolegami. Vôbec som si neuvedomil, že som uzavrel nejaký okruh. Zavrel som skrinku a vôbec som to neriešil,“ povedal.

Schôdza Národnej rady, ktorú minulý týždeň prerušili, bude pokračovať až v utorok 8. novembra od 9.00 h. Všetky dôležité rozhodnutia, ako napríklad schválenie rozpočtu, nateraz stoja.

Domov
Zdieľať
Diskusia