Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Viktor Kniš
14. septembra 2022, 9:07
Čas čítania 0:41

Mikuláš Dzurinda uvažuje nad návratom do politiky, chce založiť niečo viac ako stranu. Novému projektu chce vdýchnuť dušu

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Podľa bývalého premiéra ide o projekt väčší ako len samotná strana. Chcel by založiť projekt, ktorý by mal širšiu podporu a dokázal by presvedčiť prozápadne orientovaných voličov.

Bývalý predseda vlády Mikuláš Dzurinda uvažuje nad návratom do politiky. Nechce však byť predsedom novej strany. Denníku SME povedal, že má ísť o projekt väčší ako len samotná strana. 

„Ja som to nazval projekt. Nejde mi prísne vzaté o to, že potrebujem byť predseda strany. Nechcem byť predseda strany. Ale chcem zabrániť tomu, aby sa šírila skepsa, aby prozápadne naladení občania rezignovali, aby nešli voliť. Chcem zabrániť, aby prepadali hlasy tak, ako posledné voľby,“ povedal Dzurinda. 

Mikuláš Dzurinda
Zdroj: Refresher/Matúš Zeťák

Mikuláš Dzurinda myslí aj na to, aby nový potenciálny subjekt neohrozoval súčasné strany, ale zároveň vytvoril priestor pre voličov, ktorých hlas by inak prepadol. Tvrdí, že jeho samého trápi, že jeho hlas v posledných parlamentných voľbách prepadol. Podľa svojich slov sa snaží „vdýchnuť dušu“ projektu, ktorý by už v základoch otváral priestor na širšiu spoluprácu. 

Nechcel prezradiť, kedy by mohla strana vzniknúť a kto by mohol byť jej lídrom. 

Lucia Ďuriš Nicholsonová už Refresheru potvrdila, že rovnako pracuje na vzniku projektu. Dzurinda sa podľa europoslankyne stretáva s konzervatívne ladenými ľuďmi. Napriek tomu vidí potenciál v budúcom spojení.

Domov
Zdieľať
Diskusia