Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
23. augusta 2022, 8:12
Čas čítania 0:53
Jakub Paulík TASR

Výsledky testu na drogy u fínskej premiérky Sanne Marinovej boli negatívne

ZAUJÍMAVOSTI SANNA MARINOVÁ SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Na test na drogy ju vyzývala aj opozícia.

Premiérke Fínska Sanne Marinovej vyšiel negatívny test na drogy. Jej vzorku moču v piatok 19. augusta otestovali na prítomnosť drog ako marihuana, kokaín, amfetamín či opioidy. Test podstúpila potom, ako sa na internete rozšírilo video, kde sa zabáva so svojimi priateľmi.

Ľudia tak začali polemizovať o tom, či náhodou neužila omamné látky. To však Marinová od začiatku odmietala. „Nikdy v živote, dokonca ani v mladosti som žiadne drogy neužívala,“ vyjadrila sa. Priznala iba, že počas večierka pila alkohol.

Tridsaťšesťročnú fínsku premiérku od zverejnenia videa podporilo množstvo ľudí vrátane poľského predsedu vlády Mateusza Morawieckeho. „Premiérka má dôvod byť šťastná, pretože Fínsko vstupuje do NATO. (...) Takže ak premiérka Fínska pri tejto príležitosti vypila o trochu viac finlandie, a preto aj tancovala, nie je na tom nič hrozné,“ pokúsil sa o vtipný komentár.

Na video podporne reagovali aj Fínky a ďalšie ženy z celého sveta, ktoré začali hromadne pridávať videá, kde sa zabávajú na párty. Nevidia nič zlé na tom, keď sa vo svojom voľnom čase podobne baví aj ich premiérka. K príspevkom pridávajú hashtag #solidaritywithsanna.

Anketa:
Čo vravíš na „kauzu“ fínskej premiérky?
Mala by odstúpiť.
Kiež by takéto „problémy“ trápili aj Slovensko.
Mám iný názor (napíšem komentár).
Mala by odstúpiť.
2 %
Kiež by takéto „problémy“ trápili aj Slovensko.
93 %
Mám iný názor (napíšem komentár).
5 %
Domov
Zdieľať
Diskusia