Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2022, 13:19
Čas čítania 0:47
Viktor Kniš

Andrew Tate môže za to, že dospievajúci muži prejavujú toxický sexizmus, tvrdia odborníci

NEWS ANDREW TATE SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Už niekoľko súkromných škôl v Austrálii zaznamenalo prípady extrémneho sexistického správania. Pôvodom sú vraj práve videá kontroverzného influencera.

Súkromné školy v Austrálii sa zhodujú, že videá influencera Andrewa Tata spôsobujú medzi dospievajúcimi mužmi známky „toxického“ sexizmu. Podľa The Herald Sun už niekoľko školských zariadení v Melbourne nahlásilo úradom opakované incidenty extrémneho sexizmu a v niektorých prípadoch aj sexuálneho obťažovania.

Pedagógovia obviňujú kontroverzného muža z nárastu mizogýnneho správania, ktoré sa lepí aj na divákov zo sociálnych sietí.

Generálny riaditeľ charitatívnej organizácie pre duševné zdravie Man Cave Hunter Johnson tvrdí, že Tatove virálne videá sú mimoriadne znepokojujúce. Mladí muži by si podľa neho mali nájsť zodpovedné vzory. Odborník si myslí, že Tata najčastejšie napodobňujú tí, ktorí zúfalo túžia po pozornosti, najmä opačného pohlavia. 

Kontroverzný influencer má za sebou kariéru kickboxera, no ako sám skonštatoval, milióny dolárov, ktoré si dnes môže užívať, mu nezarobil profesionálny kickbox.

Anketa:
Vnímaš príspevky kontroverzného influencera na Instagrame ako problematické?
Neviem, nesledujem ho. 
Určite áno.
Príspevky sú v poriadku.
Neviem, nesledujem ho. 
55 %
322 Hlasov
Určite áno.
23 %
132 Hlasov
Príspevky sú v poriadku.
23 %
132 Hlasov

Otvoril mu dvere do sveta úspechu, lenže najviac peňazí získal až vďaka desiatkam mladých žien, ktoré cez webkamery predávajú svoje nahé telá online, a Andrew tento biznis spokojne spravuje. Iba vo Veľkej Británii má Andrew na krku 11 obvinení zo sexuálneho obťažovania, v Rumunsku mu dokonca polícia vrazila do domu pre podozrenie z obchodovania s ľuďmi a zo znásilnenia.

Domov
Zdieľať
Diskusia