Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. augusta 2022, 9:01
Čas čítania 1:41
Dominik Vetrák

Videli sme prvú časť House of the Dragon. Seriál má všetky predpoklady prekonať Game of Thrones

Videli sme prvú časť House of the Dragon. Seriál má všetky predpoklady prekonať Game of Thrones
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HBO MAX HBO SERIÁLY HOUSE OF THE DRAGON NOVÉ SERIÁLY PROGRAM HBO MAX
Uložiť Uložené

HBO nám umožnilo pozrieť si začiatok očakávaného seriálu House of the Dragon a my sme z neho nadšení.

Vďaka HBO sme mali možnosť pozrieť si niekoľko častí z prvej série seriálu House of the Dragon, ktorý sa odohráva 200 rokov pred udalosťami seriálu Game of Thrones. V tomto článku budeme písať len o pilotnej epizóde, ktorú režíroval Miguel Sapochnik (nakrútil jedny z najlepších epizód Game of Thrones ako Hardhome, Battle of the Bastards či Winds of Winter). 

Odporúčané
She-Hulk: aký je marvelovský nový seriál a budeme ho pozerať aj po prvej časti? She-Hulk: aký je marvelovský nový seriál a budeme ho pozerať aj po prvej časti? 19. augusta 2022, 8:30

Na kvalite epizódy to cítiť. Z hľadiska príbehu a réžie jej nemáme absolútne čo vyčítať. Debutová časť ťa zoznámi so svetom Westerosu a v krátkosti ti predstaví hlavných členov rodu Targaryenovcov, ktorí vládnu Westerosu vďaka svojim drakom.

Spoznávame kráľa Viserysa (Paddy Considine), jeho dcéru Rhaenyru (Milly Alcock), brata Daemona (Matt Smith) a množstvo iných, pričom v ďalších častiach niektoré z týchto postáv hrajú starší herci, keďže sa v deji posúvame o niekoľko rokov. 

House of the Dragon
Zdroj: HBO

Herci tu idú na maximum a už po prvej časti si niektorých obľúbiš, a to vrátane Matta Smitha a jeho Daemona, hoci je to pekný hajzlík. House of the Dragon už zo začiatku predstavuje napínavý, zaujímavý a komplexný príbeh s nejedným zvratom, pri ktorom cítiť, že je divák hneď súčasťou niečoho väčšieho. Dočkáš sa aj odkazu na udalosti Game of Thrones a spoznáš niektoré známe miesta a mestá z Game of Thrones. 

Hneď v prvej epizóde sa dočkáš aj akcie, nádherných záberov majestátnych drakov (aj keď ide o wyverny, nie klasické draky) a v neposlednom rade nesmieme zabudnúť na nádhernú hudbu. Budeš v nej počuť náznaky soundtracku z Game of Thrones vrátane hlavných tém, no skladateľ Ramin Djawadi, ktorý tvoril hudbu aj ku Game of Thrones, ju dostatočne obmenil, takže nepôsobí rovnako.

Odporúčané
Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec Čo pozerať cez víkend? Trilery o kanibalovi a mimozemšťanoch, politicky nekorektná akčná jazda aj kultový Hriešny tanec 20. apríla 2024, 9:00

Samozrejmosťou sú krásne kostýmy, kulisy a živo pôsobiace prostredie stredovekého fantasy. House of the Dragon už v prvej epizóde vyrovnáva kvality pôvodného seriálu, ktorý sa na takúto úroveň dostal až po niekoľkých epizódach, respektíve sériách.

House of the Dragon
Zdroj: HBO

Zatiaľ sme z neho nadšení a odporúčame ho úplne každému divákovi bez ohľadu na to, či má rád fantasy alebo či videl alebo nevidel Game of Thrones. I keď ti unikne pár odkazov a nebudeš mať taký dobrý prehľad o jednotlivých rodoch a niektorých miestach, vôbec to však neprekáža a seriál si naplno užiješ tak či tak. 

Začiatok House of the Dragon je veľmi sľubný a my sa už nevieme dočkať každej ďalšej časti. „Game of Thrones“ je späť a my sme si až do pozretia House of the Dragon neuvedomovali, ako veľmi nám tento svet chýbal. Teraz už len dúfať, že si jeho tvorcovia po niekoľkých sériách nepovedia, že ich už to už nebaví, a nerozhodnú sa to predčasne ukončiť a celé to po... kaziť.

Domov
Zdieľať
Diskusia