Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
16. augusta 2022, 14:30
Čas čítania 1:05

NAKA zasahovala u advokáta Vladimíra Pčolinského. Právnikov obvinili z korupcie

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Vladimír Pčolinský je pozodrivý z korupcie. Národná kriminálna agentúra zasahovala u jeho advokáta.

Národná kriminálna agentúra v utorok zasahovala v priestoroch advokátskej kancelárie zastupujúcej bývalého šéfa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského. 

Potvrdil to právnik Peter Erdős, ktorého Slovenská advokátska komora poverila, aby sa na zásahu zúčastnil. Dôvod prehliadky špecifikovať nechcel, je viazaný mlčanlivosťou. 

Polícia na Facebooku napísala, že obvinila dve osoby z advokátskej kancelárie z korupcie. 

„Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry dnes obvinil dve fyzické a jednu právnickú osobu z korupcie. Konkrétne JUDr. M. B., R. Š. a advokátsku kanceláriu zo spáchania pokračovacieho prečinu podplácania (podľa § 333 ods. 1, ods. 2 písm. b) Trestného zákona). Obvinenie súvisí s konaniami na Inšpekcii životného prostredia Slovenskej republiky.“

 

Pčolinského zastupuje advokát Ondrej Urban, ten obvinený nie je. 

Pčolinského už obžalovali

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal v utorok obžalobu na bývalého riaditeľa Slovenskej informačnej služby Vladimíra Pčolinského z prijímania úplatku, zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a z prečinu ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti. Prokuratúra o tom informovala na Facebooku. Za korupciu mu hrozí päť až dvanásť rokov.

28. marca 2024, 12:30 Čas čítania 6:51 Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor) Dcéra Borisa Kollára odchádza do Indie za frajerom: Jeho dom má 70-členný personál, súkromný wellness, kurty aj kino (Rozhovor)

Bývalého riaditeľa tajnej služby obvinili z toho, že on a bývalý námestník SIS Boris Beňa údajne prijali úplatok od podnikateľa a konkurzného právnika Zoroslava Kollára vo výške 40-tisíc eur za zrušenie odpočúvania. Konkurzný právnik Kollár nedávno aktualizoval svoju výpoveď pred vyšetrovateľom.

Spomenul si totiž, že bývalému šéfovi Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovítovi Makóovi odovzdával úplatok. Vo výpovedi však priamo Pčolinského neusvedčuje a tvrdí, že nevie, čo Makó s peniazmi spravil. Zhoduje sa však napríklad to, v akých bankovkách a v akej obálke úplatok odovzdal. Ľudovít Makó je v tejto kauze korunný svedok.

Spoločne s Borisom Beňom ho obvinili z krivých výpovedí v tejto kauze, súd však už skonštatoval, že toto stíhanie je nedôvodné.

Domov
Zdieľať
Diskusia