Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2022, 20:21
Čas čítania 1:15
Adam Novosad

Herci z Breaking Bad dostanú v meste Albuquerque vlastné sochy. Ako variči pervitínu vraj majú prilákať turistov

NEWS BETTER CALL SAUL BREAKING BAD SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Bryan Cranston a Aaron Paul sa osobne zúčastnia na odhalení sôch v meste, kde sa odohrával príbeh seriálu Breaking Bad.

V americkom meste Albuquerque budú stáť sochy Waltera Whita a Jesseho Pinkmana zo seriálu Breaking Bad.

Sochy známych televíznych postáv v nadživotnej veľkosti mesto odhalí už 29. júla na ceremónii, na ktorej sa zúčastnia starosta Tim Keller, scenárista seriálu Vince Gilligan aj obaja herci Bryan Cranston a Aaron Paul, ktorí postavy stvárnili. Obidvaja za svoje herecké umenie v minulosti získali prestížne ceny Emmy Award.

Na odhalení sôch sa objaví aj výkonný producent Breaking Bad a spolutvorca seriálu Better Call Saul Peter Gould. Organizátori navyše sľubujú popri tvorcoch a hercoch seriálu aj „špeciálnych hostí“.

Sochy vytvoril umelec Trevor Grove v roku 2019, od ktorého si zvečnenie postáv objednali Gilligan spoločne so štúdiom Sony Pictures Television.

„Tieto bronzové sochy Waltera Whitea a Jesseho Pinkaman v nadživotnej veľkosti existujú vďaka štedrosti Sony Pictures Television a umeniu sochára Trevora Grovea a ja ich milujem. Som šťastný, keď si predstavím, ako sa budú pýšiť v The Duke City v nasledujúcich dekádach, priťahujúc plné autobusy turistov,“ vyhlásil scenárista Gilligan.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

„V priebehu 15 rokov – dvoch seriálov a jedného filmu – k nám Albuquerque bolo úžasné. Chcel som sa mu poďakovať a dať mu niečo naspäť,“ skonštatoval Gilligan. Podľa scenáristu a producenta azda budú sochy do mesta lákať autobusy plné turistov.

Mesto sa rozhodlo, že obidve sochy umiestni do mestskej haly Albuquerque Convention Center, čo pobavilo Cranstona aj Paula. „Oceňujeme, že sochy budú vnútri, a teda budú chránené pred kritikou, ktorú by holuby zosielali na naše hlavy,“ odkázali mestu.

Na Twitteri sa však objavila aj kritika vystavenia sôch, ktoré zobrazujú postavy drogových dílerov. Mesto Albuquerque pritom v minulosti opakovane zažívalo vlnu drogového násilia.

Domov
Zdieľať
Diskusia