Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. júna 2022, 17:54
Čas čítania 0:40
Jana Chovancová TASR

Johnson: Odchod Rusov z Hadieho ostrova dokazuje ich neschopnosť podmaniť si Ukrajinu

NEWS BORIS JOHNSON RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT SPRÁVY ZO SVETA UKRAJINA VEĽKÁ BRITÁNIA
Uložiť Uložené

Putin by mal vraj namiesto konfrontačných vyjadrení pouvažovať nad dôsledkami svojho barbarského konania.

Britský premiér Boris Johnson dnes na tlačovej konferencii po summite NATO v Madride vyhlásil, že Ukrajina môže vo vojne s Ruskom zvíťaziť. Dokazuje to podľa neho stiahnutie ruských vojakov z ukrajinského Hadieho ostrova. 

„Pre Putina bude napokon nemožné udržať si krajinu, ktorá neprijme jeho vládu,“ povedal britský premiér a zároveň poukázal na jednotný postoj Severoatlantickej aliancie voči agresívnym krokom Ruska.

„Myslíme si, že [Ukrajinci] majú naozaj silu na to, aby zahnali Rusov a dostali ich späť na pozície spred 24. februára,“ citoval Johnsona denník The Guardian. Podľa neho stiahnutie sa ruských vojsk z Hadieho ostrova signalizuje, že Rusko bude aj tak napokon musieť ustúpiť zo všetkých území Ukrajiny okupovaných od začiatku invázie

„Najdôležitejší záver, ktorý si musí Vladimir Putin z dneška a z predchádzajúcich pár dní [summitov] NATO a G7 urobiť,  je, že sme úplne jednotní v odsúdení toho, čo urobil na Ukrajine,“ vyhlásil Johnson.

Zároveň vyzval Putina, aby namiesto konfrontačných vyjadrení pouvažoval nad „dôsledkami svojho barbarského konania“, medzi ktoré patrí aj plánovaný vstup Fínska a Švédska do Aliancie.

Anketa:
Čo si myslíš o vyjadrení britského premiéra?
Súhlasím s ním.
Nemyslím si, že má pravdu.
Je mi to úplne jedno, vonku je teplo.
Súhlasím s ním.
57 %
209 Hlasov
Nemyslím si, že má pravdu.
34 %
123 Hlasov
Je mi to úplne jedno, vonku je teplo.
9 %
32 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia