Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2022, 9:30
Čas čítania 6:02
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších hier do konca roka 2022

10 najočakávanejších hier do konca roka 2022
Zdroj: Sony
TECH NAJOČAKÁVANEJŠIE HRY
Uložiť Uložené

Tieto hry by si mal zahrať každý správny hráč. Obzvlášť október bude extrémne nabitý očakávanými kúskami.

Leto je v plnom prúde a herné spoločnosti počas júna oznámili najväčšie novinky, ukázali očakávané trailery a my tak vieme, s akými hrami môžeme do konca roka počítať.

Zostáva ešte necelý polrok, a tak je vhodný čas pozrieť sa na desiatku najočakávanejších hier. Ak si rád čítaš naše videoherné prehľady, recenzie a tipy na hry, podpor nás a staň sa členom klubu Refresher+. 

Odporúčané
Tieto filmy chce vidieť každý. Pozrieme si ich ešte tento rok a len v kinách Tieto filmy chce vidieť každý. Pozrieme si ich ešte tento rok a len v kinách 18. júla 2022, 14:30

1. Marvel’s Midnight Suns (Playstation 5, Xbox Series X/S, Playstation 4, Xbox One, Switch, PC) – 7. október

Štúdio Firaxis vytvorilo série Civilization či X-Com. Je ti teda jasné, že ide o špičkových tvorcov taktických a strategických hier. Ich Midnight Suns je spracovaním komiksovej série Midnight Sons, v ktorej povstane matka démonov Lilith. Proti nej sa postaví celkom nová hrdinka Hunter, ktorú tvorcovia vymysleli spoločne s Marvelom. 

 

Postupne sa tvoj tím rozrastie a proti démonom budeš bojovať s Doctorom Strangeom, Captainom America, Iron Manom, Bladom, Spider-Manom, Wolverinom, Magik, Nico Minoru, Captain Marvel či Ghost Riderom. Do každej bitky si budeš môcť zavolať dvoch hrdinov, s ktorými budeš mať za úlohu zabiť démonov alebo zachrániť nevinných. Hrateľnosť bude prebiehať trochu netradičným systémom kariet.

Na začiatku každej hry si vytvoríš set kariet predstavujúcich rôzne útoky, obranné pohyby či podporné kúzla. Následne ti hra náhodne vyberie niekoľko kariet z balíčka. Tie budeš môcť využívať v boji, pričom v rámci jedného kola ich budeš môcť použiť viacero. Súboje fungujú systémom ťahov, takže keď využiješ všetky svoje ťahy, nasledovať bude kolo nepriateľských útokov.

Odporúčané
Ktoré nové a najlepšie hry vyjdú v roku 2024 na PC, PS5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch? (ZOZNAM) Ktoré nové a najlepšie hry vyjdú v roku 2024 na PC, PS5, Xbox Series X/S a Nintendo Switch? (ZOZNAM) 4. januára 2024, 9:30

Midnight Suns ponúkne aj bohatý príbeh a množstvo dialógov. Okrem bojovania sa totiž budeš môcť bližšie spoznať s ďalšími hrdinami. Zosilnenie vzťahov vyústi do lepších schopností a silnejších útokov.

Pôvodne sme na prvom mieste mali Stray, no hra nakoniec vyšla ešte pred dokončením článku. Miesto by si tu však zaslúžila, keďže v recenzii tvrdíme, že ide o jednu z najlepších hier tohto roka. Predplatitelia PS Plus Extra a Premium si hru môžu stiahnuť úplne zadarmo. 

2. Cult of the Lamb (Playstation 5, Xbox Series X/S, Switch, PC) – 11. august

Ďalšia nezávislá hra v článku od menšieho indie štúdia nás zaujala ako svojím vizuálom, tak rýchlym súbojovým systémom a svetom, v ktorom sa odohráva. Hráč ovláda jahňa, ktoré pred istou smrťou zachráni neznáma bytosť. Aby jahňa splatilo svoj dlh, musí pre záhadnú postavu vytvoriť kult a získať preň náruživých fanúšikov. 

Odporúčané
TOP 10 hier, ktoré sme hrali v roku 2022 TOP 10 hier, ktoré sme hrali v roku 2022 29. júna 2022, 12:30

Súčasťou hrateľnosti bude rozširovanie tvojho kultu, podieľanie sa na obetných rituáloch a ničenie rôznych démonov a príšer obývajúcich rôznorodé prostredia v rozsiahlom fantasy svete. Ten je procedurálne generovaný, takže každý level bude iný. Na ich konci nájdeš bosov, ktorých porazením získaš špeciálne schopnosti. 

3. The Last of Us Part I (Playstation 5) – 2. september

S prehľadom najočakávanejší remake tohto roka. Štúdio Naughty Dog prerába svoju azda najväčšiu klasiku – The Last of Us z roku 2013. Deväťročná hra stále vyzerá úžasne, ale z hľadiska hrateľnosti, inteligencie nepriateľov a level dizajnu za druhou časťou výrazne zaostáva, a preto sa tvorcovia rozhodli, že je správny čas prerobiť ju, aby bola rovnako kvalitná ako Part II.

Navyše už začiatkom budúceho roka začne streamovacia služba HBO Max vysielať rovnomenný seriál na motívy hry. O The Last of Us sa teda dozvie oveľa viac ľudí, ktorí tak budú mať možnosť zahrať si na konzole PS5 obidve hry vo vysokej kvalite. 

Tvorcovia zatiaľ ukázali len predvyrobené „filmové“ scény, takže stále nevieme, ako skutočne vyzerá samotná hrateľnosť. Je pravdepodobné, že uvidíme ukážku ešte pred vydaním. Trochu sa bojíme, že tvorcovia veľmi neupravili hrateľnosť, čo by bolo veľké mínus. Navyše sa zdá, že remake zrejme nebude obsahovať multiplayerový režim Factions, ktorý bol v pôvodnej verzii veľmi návykový. 

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 117334 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ktorá skvelo vyzerajúca hra je zmesou divokého západu, Doom a God of War.
  • V ktorej hre navštíviš Mars a budeš tam hľadať odpovede na záchranu ľudstva.
  • Ako budeš môcť ovládať vlny potkanov rozsievajúcich mor a požierajúcich ľudí.
  • Ktorá sexy čarodejnica sa vracia na scénu s oplzlými bitkami proti démonom.
  • Ktorá veľkolepá hra bude konkurovať Elden Ring ako hra roka.
  • Ako vyzerá nástupca Dead Space, hororový a brutálny survival odohrávajúci sa v hlbokom vesmíre.
Domov
Zdieľať
Diskusia