Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2022, 17:56
Čas čítania 0:36
Eduard Starkbauer TASR

Aktuálne: Richard Sulík aj Ján Budaj ostávajú na ministerských postoch

NEWS JÁN BUDAJ NÁRODNÁ RADA SR RICHARD SULÍK ROKOVANIE PARLAMENTU
Uložiť Uložené

Opozícia s návrhmi na odvolanie neuspela. Zdržali sa len dvaja, respektíve jeden poslanec.

Poslanci Národnej rady v utorkovom hlasovaní podržali ministra hospodárstva Richarda Sulíka (SaS) vo funkcii. Za opozičný návrh na jeho odvolanie hlasovalo zo 142 prítomných poslancov len 56. Proti bolo 84 a zdržali sa dvaja poslanci.

Mimoriadne rokovanie parlamentu inicioval opozičný Smer-SD, ktorý vyslovenie nedôvery ministrovi odôvodnil jeho pasivitou pri predkladaní návrhov na zmiernenie vplyvov zdražovania energií a pohonných látok. Práve z nečinnosti Richarda Sulíka podľa predstaviteľov Smeru vyplýval nekontrolovateľný nárast cien energií a pohonných látok s drastickými dosahmi na životnú úroveň.

Vo funkcii ostáva aj minister životného prostredia Ján Budaj (OĽaNO). Opozičný návrh na jeho odvolanie podporilo 52 zo 136 prítomných poslancov. 83 boli proti a jeden poslanec nehlasoval.


Návrh na vyslovenie nedôvery Jánovi Budajovi podali nezaradení poslanci okolo Miroslava Suju a pod zvolanie mimoriadnej schôdze sa podpísali aj poslanci Smeru-SD. Ministrovi vyčítali nezvládanie manažmentu situácie v súvislosti s medveďom hnedým. Kritizovali ho aj za nedostatočné riešenie ekologickej havárie na rieke Slaná.

Domov
Zdieľať
Diskusia