Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júna 2022, 20:00
Čas čítania 0:41
Jakub Paulík

TOP 3 vo štvrtok: Slovensko zaplatí Jaroslavovi Haščákovi 9 750 eur, v parlamente bude stráž a Khaby Lame je na vrchole Tiktoku

NEWS TOP 3 REFRESHER ČLÁNKY
Uložiť Uložené

Toto sú najvýraznejšie správy dnešného dňa.

Jaroslav Haščák vysúdil od Slovenska odškodné

Európsky súd pre ľudské práva rozhodol, že Slovensko musí zaplatiť Jaroslavovi Haščákovi 9 750 eur pre porušenie práva na súkromie v kauze Gorila. Haščák pôvodne žiadal 60 000 eur. Tvrdenie o porušení práva na spravodlivé súdne konanie a prezumpciu neviny mu však ESĽP neuznal. Ďalšie informácie nájdeš tu.

Jaroslav Haščák
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Parlament bude mať svoju stráž

Národná rada SR bude mať parlamentnú stráž. Tá bude môcť vyvliecť z parlamentu poslanca, ktorý opakovane neuposlúchne výzvu predsedajúceho na opustenie sály. Vyvedenie poslanca bude trestané stratou dvoch mesačných zárobkov. Ďalšie informácie nájdeš v tomto článku.

Parlament.
Parlament. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Khaby Lame je kráľ Tiktoku

Vždy dobre naladený Khaby Lame prekonal influencerku Charli D’Amelio a stal sa najsledovanejším používateľom Tiktoku. Dvojkou na sociálnej sieti bol viac ako rok. V súčasnosti ho sleduje cez 142 miliónov followerov. Viac sa dočítaš tu.

Khaby Lame.
Khaby Lame. Zdroj: Instagram/Khaby Lame

Instagramový post dňa: Následky zemetrasenia v Afganistane

Z noci na stredu Afganistan zasiahlo zemetrasenie so silou 6,1 stupňa. The Guardian zverejnil video, na ktorom preživší prehrabávajú sutiny a hľadajú svojich blízkych. O život prišlo viac ako 1 000 ľudí.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa The Guardian (@guardian)

Domov
Zdieľať
Diskusia