Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2022, 9:11
Čas čítania 1:18
Adam Novosad

VIDEO: Odmietla ho, tak ju z reštaurácie vytiahol za vlasy a poskákal jej po hlave. Čínu šokovalo hrozivé video násilia na ženách

NEWS ČÍNA RODOVO PODMIENENÉ NÁSILIE SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov
a chcem zobraziť obsah
späť na hlavnú stránkuSpäť

Polícia sa útoku začala intenzívne venovať až po tom, čo sa video stalo virálnym.

Čínou otriaslo šokujúce video z reštaurácie na severe krajiny, ktoré zachytáva brutálne napadnutie ženy zo strany skupiny mužov. Útok sa odohral minulý piatok okolo 2.40 h ráno v meste Tangshan, kde si ženy vychutnávali neskorú večeru v barbecue reštaurácii, keď si ich stôl všimol jeden zo zákazníkov podniku, píše CNN.

Muž sa najskôr obšmietal okolo stola, ale postupne naberal odvahu. Vzápätí prišiel k ženám, vyhliadol si jednu z nich, ktorej položil ruku na chrbát a pokúsil sa jej prejaviť náklonnosť. Žena však o takéto dotyky nemala záujem, opakovane mužovi ruku odstrčila, čo ho rozhnevalo natoľko, že jej uštedril facku a zhodil ju na zem.

Celý incident od tohto bodu nabral rýchly spád. Mužovi pribehli na pomoc viacerí kamaráti, ženy sa pokúšali svoju kamarátku brániť, ale proti presile nemali veľkú šancu. Útočník napokon ženu chytil za vlasy, vytiahol ju von z reštaurácie, kde ju zhodil na chodník a spoločne s kamarátmi do nej opakovane kopali.

Odporúčané
Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok Vyskúšala som bota, ktorý mi pomohol vybrať kandidáta v ruských voľbách. Radšej než voliť Putina mi poradil znehodnotiť lístok 15. marca 2024, 13:47

Zábery z bezpečnostnej kamery zachytávajú, ako prvotný útočník dokonca viackrát skáče žene po hlave. Žena dostala viacero úderov sklenenými fľašami či stoličkami a po útoku musela byť okamžite hospitalizovaná v nemocnici. Celkovo si museli lekári v nemocnici ponechať dve ženy, ktoré, našťastie, útok prežili bez trvalých následkov.

Incident v Číne rozpútal veľkú debatu o „systematickom rodovo podmienenom násilí“, ktoré podľa tisícok ľudí na sociálnych sieťach dodnes existuje v čínskej spoločnosti. Verejnosť kritizovala políciu, že sa útokom začala intenzívne zaoberať až v momente, keď sa video stalo virálnym. Policajtom sa podarilo zadržať všetkých deväť podozrivých.

Domov
Zdieľať
Diskusia