Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2022, 19:16
Čas čítania 0:42
Jana Chovancová

Vladimir Putin: Inflácia v Rusku klesla na nulu a nezamestnanosť dosiahla historicky najnižšie čísla

Vladimir Putin: Inflácia v Rusku klesla na nulu a nezamestnanosť dosiahla historicky najnižšie čísla
Zdroj: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo/AP/TASR
ZAUJÍMAVOSTI INFLÁCIA RUSKO VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené

Ruský prezident Vladimir Putin dnes na porade o ekonomických otázkach vyhlásil, že inflácia v krajine klesla na nulu.

Ruský prezident Vladimir Putin na porade o ekonomických otázkach vyhlásil, že nezamestnanosť v jeho krajine dosiahla historicky najnižšiu úroveň a inflácia v krajine klesla na nulu. Píše o tom na svojej stránke spravodajstvo iDnes.

Vladimir Putin sa vyjadril, že sa mu podarilo infláciu v Rusku skrotiť. Tá sa údajne od druhej polovice mája zastavila, rast cien zostal stabilný a momentálne je inflácia na nule. Zdôraznil tiež, že nezamestnanosť v Rusku mala v apríli historicky najnižšie čísla, a to iba 4 percentá. V máji počet nezamestnaných údajne opäť klesol.

Po vyjadreniach prezidenta sa však v nezávislých médiách začali ozývať anonymné zdroje z Kremľa a ruskej vlády o tom, že prezident neberie na vedomie problémy, ktoré Rusku spôsobujú sankcie uvalené Západom ako reakcia na rusko-ukrajinský konflikt. 

Vladimir Putin napriek všetkému priznal pokles ťažby ropy, výroby v automobilovom priemysle, ako aj pokles poskytovania úverov a hypoték v krajine. Zároveň vyzval vládu, aby zvýšila príjmy ruských občanov a poskytla dodatočné prostriedky podnikom. 

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

„Musíme aktívne povzbudzovať konečný dopyt v ekonomike, zaistiť rast príjmov občanov, poskytnúť biznisu dodatočnú hotovosť a úvery,“ vyjadril sa Putin. 

Domov
Zdieľať
Diskusia