Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2022, 11:30
Čas čítania 3:11
Martin Adam Pavlík

PLAYLIST TÝŽDŇA: Tanečný pop v podaní Harryho Stylesa, intímna spoveď Lykke Li aj temný protivojnový slovenský rap

PLAYLIST TÝŽDŇA: Tanečný pop v podaní Harryho Stylesa, intímna spoveď Lykke Li aj temný protivojnový slovenský rap
Zdroj: Getty Images/Helene Marie Pambrun
HUDBA HUDBA METAL PLAYLIST TÝŽDŇA POP RAP ROKENROL TOP 5 HUDOBNÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

Zisti, aká nová hudba vychádza v najbližších dňoch a stojí za vypočutie.

Každý týždeň ti prinášame tipy na novú hudbu bez ohľadu na žáner. Máme radi rozmanitosť a živelnosť, preto v našich zoznamoch nájdeš rap, pop, elektroniku, rock aj metal. Vybrať však vždy päť najlepších noviniek nie je jednoduché a veľa skvelých vecí sa do nášho výberu často nezmestí. 

Napriek tomu veríme, že si nájdeš to svoje a rozšírime ti obzor aspoň sčasti. Ešte predtým, než prejdeme k tomu, aké single či albumy tento týždeň vyjdú, dajme si malú rekapituláciu a pripomeňme si, čo sa už v máji v hudobnom svete urodilo a stojí za spomenutie.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/Hanny Naibaho


Milovníci rapu sa určite potešili novému albumu Jacka Harlowa s názvom Come Home the Kids Miss You, ale aj očakávanej novinke Mr. Morale & The Big Steppers, ktorú priniesol Kendrick Lamar. Za zmienku rozhodne stojí aj nahrávka No Fear of Time od dua Black Star. Indie scéna zase žasla vďaka návratu Florence and the Machine. Ich Dance Fever opäť lahodí ušiam – presne tak, ako sme si pri nich už zvykli.

Chytľavý blues rock s nádychom psychedélie priniesli Američania The Black Keys na nahrávke Dropout Boogie a poriadnou dávkou experimentálneho stoner rocku uspokojili všetkých náročnejších poslucháčov Ecstatic Vision s albumom Elusive Mojo. Poďme však už na náš klasický rebríček.

Anketa:
Vyhľadávaš novú hudbu? 
Áno
Nie
Áno
95 %
Nie
5 %

1. Harry Styles – Harry's House

V piatok 20. mája uzrie svetlo sveta v poradí tretí štúdiový album tohto britského speváka a herca, známeho predovšetkým z kapely One Direction. Nesie názov Harry's House a držiteľ ceny Grammy nám zatiaľ ponúkol malú ochutnávku v podobe singla As It Was. Očakávať môžeme už klasicky pozitívne naladený tanečný pop.

Album už stihol očariť viacerých hudobných kritikov. Jon Dolan z Rolling Stone napísal, že nová hudba Stylesa je elegantnejšia a rafinovanejšia, ale zároveň vrúcnejšia a intímnejšia. Aj Will Hodgkinson z The Times vyzdvihol spevákov progres. Vo svojej recenzii píše o úprimne pozoruhodnom pretvorení bývalej hviezdy One Direction.

Dodáva, že Stylesovi sa ukážkovo darí byť dôveryhodným umelcom bez odcudzenia sa horde bývalých tínedžerských fanúšikov, ktorí z neho urobili popovú ikonu. Podľa Alexisa Petridisa z Guardianu zase každá skladba na albume pôsobí ako singel.

Harry Styles
Zdroj: Getty Images/Helene Marie Pambrun

2. Lykke Li – Eyeye

Po štyroch rokoch sa vráti na scénu aj šarmantná švédska speváčka Lykke Li. V piatok 20. mája vydá svoj piaty album Eyeye. Fanúšikov naň navnadila dvomi singlami. Najskôr v marci vypustila von melancholickú baladu No Hotel, o mesiac vydala ponurú skladbu Highway to Your Heart už aj s prepracovaným videoklipom.

Domov
Zdieľať
Diskusia