Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. mája 2022, 18:57
Čas čítania 0:57
Jakub Paulík

VIDEO: Štefan Harabin po výsluchu na NAKA. „Ide o politickú akciu kriminálnika Lipšica a kriminálnika Honza,“ tvrdí

NEWS SPRÁVY Z DOMOVA ŠTEFAN HARABIN
Uložiť Uložené

Neodpovedal na otázky, vysmial sa novinárom, zanadával si na nacistov a odišiel.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) dnes zadržala bývalého šéfa Najvyššieho súdu SR  Štefana Harabina a obvinila ho z trestného činu schvaľovania trestného činu a extrémistického trestného činu.

Harabin napríklad na svojom Facebooku po začiatku invázie na Ukrajinu napísal: „Urobil by som presne to isté čo PUTIN v súvislosti s udalosťami na UKRAJINE.“ Schvaľovanie vojny v statuse Harabina by si už však v súčasnosti na jeho profile hľadal márne.

Odporúčané
Nezmyselné hoaxy o Ukrajine: Vojna neexistuje, na jadrovú elektráreň zaútočili Ukrajinci a Kyjev tajne vyvíja jadrové zbrane Nezmyselné hoaxy o Ukrajine: Vojna neexistuje, na jadrovú elektráreň zaútočili Ukrajinci a Kyjev tajne vyvíja jadrové zbrane 9. marca 2022, 16:30

Bývalý sudca na videu, ktoré zverejnil magazín Plus 7 dní, tvrdí, že status nezmazal. „Prečo by som ho mazal, neviem, možno ho zmazal Facebook. Ja som ho nezmazal. Toto, čo poviem, nikdy nemažem,“ vyhlásil pred novinármi.

Odmietol, že by spáchal trestný čin, a na otázku, či odsudzuje ruský útok na Ukrajinu, nechcel odpovedať priamo. Neustále sa pritom odvolával na ruskú propagandu, ktorá ako jeden z dôvodov útoku na nášho východného suseda uvádzala takzvanú „denacifikáciu“.

Celá záležitosť s jeho obvinením je podľa neho politická. „Evidentne ide o politickú akciu kriminálnika Lipšica a kriminálnika Honza za to, že som si bol uctiť pamiatku vojakov, a za to, že som povedal, že je banderovský režim na Ukrajine. Ja som odporca nacizmu a banderizmu,“ povedal.

Anketa:
Myslíš si, že Štefana Harabina odsúdia?
Áno.
Nie.
Áno.
21 %
368 Hlasov
Nie.
79 %
1405 Hlasov

„Harabin nemá zábrany a neštíti sa ničoho, no my ľuďom, ako je Harabin, nesmieme ustupovať. Verím, že polícia a prokuratúra Harabina postaví pred spravodlivý a nezávislý súd,“ komentoval jeho obvinenie bývalý podpredseda NR SR Juraj Šeliga, ktorý na Harabina ako jeden z viacerých poslancov podal trestné oznámenie týkajúce sa jeho výrokov o Ukrajine.

Domov
Zdieľať
Diskusia