Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku
17. mája 2022, 16:30
Čas čítania 0:49
Sponzorovaný obsah

Marek Mach: Z Európskej únie ťažíme veľa výhod, predovšetkým to, že môžeme žiť v mieri. Aké sú ďalšie výhody EÚ?

REFRESHER EURÓPSKA ÚNIA
Uložiť Uložené

O svoj názor na Európsku úniu sa s nami podelil Marek Mach, ale aj mladí ľudia z Ukrajiny.

Deviaty máj je Dňom Európy, jedným zo symbolov Európy a Európskej únie. Pri tejto príležitosti si Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku pripravilo v bratislavskej Starej tržnici podujatie, na ktorom sme nechýbali ani my. Mohol si tu bližšie spoznať nielen členské krajiny Európskej únie, ale aj rôzne inštitúcie, zúčastniť sa na diskusiách, zahrať si hry a dozvedieť sa mnoho zaujímavostí, ktoré si o EÚ možno nevedel. 

Stretli sme tu aj Mareka Macha, známeho z iniciatívy Mladí proti fašizmu. Čo pre neho znamená Európska únia a aké v nej vidí výhody? Za najdôležitejší benefit členstva Slovenska v Európskej únii považuje toleranciu a práve to, že tu žijeme v mieri. „Hoci si to veľa ľudí neuvedomuje, EÚ nie je iba o tom, že je to iba niekde v Bruseli a máme tu nejaký diktát z EÚ a podobne,“ hovorí. Dodáva, že to prináša množstvo výhod, medzi ktorými je napríklad Erasmus a podpora našej krajiny, no zdôrazňuje, že podstatné je, že môžeme žiť v mieri. 

Aké ďalšie hodnoty pre nás predstavuje Európska únia a členstvo Slovenska v nej? Na názor sme sa opýtali aj mladých ľudí z Ukrajiny. Pozri si našu reportáž a zisti, či by chceli, aby sa aj Ukrajina stala členom EÚ, a ako vnímajú samotnú Európsku úniu

Domov
Zdieľať
Diskusia