Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. mája 2022, 12:06
Čas čítania 1:19
Ivan Koribanič

MS 2022 v hokeji: Ako vyzerá priebežný vývoj B-skupiny? Je každý „na svojom mieste“?

MS 2022 v hokeji: Ako vyzerá priebežný vývoj B-skupiny? Je každý „na svojom mieste“?
Zdroj: TASR/AP
ŠPORT HOKEJ MS 2022 V HOKEJI SLOVENSKÁ HOKEJOVÁ REPREZENTÁCIA SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

B-skupina je, čo sa týka odohratých zápasov, na tom rovnako ako slovenská A-skupina. Aké však je priebežné poradie?

B-skupina je na tom z hľadiska „vyťaženosti“ rovnako ako slovenská A-skupina. 6 tímov má odohratý prvý zápas a dva tímy si zmerali sily už v dvoch stretnutiach.

Refresher monitoruje priebeh aktuálnych majstrovstiev sveta v hokeji. Ak si nechceš nechať ujsť prehľad toho najzaujímavejšieho z ľadu, ale aj mimo neho, určite sleduj tému MS 2022 v hokeji.

Hoci Slovensko nefiguruje v B-skupine, tá je nesmierne dôležitá z hľadiska play-off. Práve z B-skupiny spozná Slovensko – samozrejme, v prípade postupu zo základnej skupiny – svojho súpera.

Pri pohľade na tabuľku je jasné, že zatiaľ hrali „iba“ favoriti proti outsiderom. Inak povedané, podľa papierových prognóz je „každý tam, kde patrí“.

Priebežné poradie v B-skupine:
  • 1. Fínsko – 6 bodov
  • 2. Česko – 3 body
  • 3. USA – 3 body
  • 4. Švédsko – 3 body
  • 5. Rakúsko – 0 bodov
  • 6. Veľká Británia – 0 bodov
  • 7. Nórsko – 0 bodov
  • 8. Lotyšsko – 0 bodov


Fínsko a Lotyšsko majú ako jediné tímy odohraté už dve stretnutia. Okrem týchto dvoch tímov sa postavenie v tabuľke odvíja od dosiahnutého skóre, nie od bodov, keďže väčšina ich má rovnaký počet.

Čo sa týka prvej „postupovej štvorky“, podobné zloženie, ak nie rovnaké, sa papierovo očakáva aj po dohratí všetkých zápasov v rámci základnej skupiny.

Jedinou otázkou, ktorá ostáva visieť vo vzduchu, je poradie tejto štvorice. Ktorý tím skončí prvý, druhý, tretí a štvrtý? Podľa toho sa v play-off stretnú tímy proti sebe – 1. narazí na 4. tím z druhej skupiny a 2. si zmeria sily s 3. mužstvom.

Čiernym koňom celého turnaja je pre Borisa Valábika a Riša Lintnera Česko. Koho však vidia vo finále a koho so zlatom na krku? O tom všetkom sme sa rozprávali v rámci článku, ktorý si môžeš prečítať tu.

Slovensko je po dvoch odohratých stretnutiach na priebežnom postupovom 4. mieste. Slováci však majú odohraté už 2 zápasy, rovnako ako Nemci, proti ktorým sme prehrali.

Zvyšok skupiny má dohrávku druhých zápasov práve dnes, v nedeľu. Tento deň znamená pre hráčov trénera Craiga Ramsayho voľno. Už v pondelok však odohrajú ďalší, 3. zápas proti favorizovanej Kanade.

Vývoj slovenskej A-skupiny si môžeš pozrieť tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia