Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. mája 2022, 11:48
Čas čítania 2:09
Daniel Mikolášik

V koalícii to zas vrie: premiér by podľa SaS nemal byť ticho, Matovič zvolil protiútok a Stančík vraj videl holú ženu len na fotke

POLITIKA SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

V koalícii to opäť vrie. Premiér by podľa SaS nemal byť ticho, Matovič reaguje, že je smutnosmiešne, kto im vyčíta zakopnutie.

Vládna koalícia opäť čelí kríze. Dôvodom je nezhoda koaličných strán pri stredajšom hlasovaní Národnej rady SR o vydaní predsedu Smeru Roberta Fica na väzobné stíhanie. Plénu sa totiž tesne (len o dva hlasy) nepodarilo odsúhlasiť žiadosť prokuratúry na vydanie Fica.

Budúcnosť koalície je podľa strany SaS, ktorej všetci poslanci hlasovali za vydanie Fica, v rukách premiéra Eduarda Hegera. Ten by podľa SaS nemal ostať ticho. „Napriek tomu, že Igor Matovič sa snaží hovoriť o SaS ako o tej, ktorá rozbíja vládu, je to práve hlasovanie dvoch poslankýň OĽaNO a celého klubu Sme rodina, ktorí popreli jej zmysel a hodnoty,“ uviedla strana SaS v stanovisku.

Je smutnosmiešne, aká strana nám vyčíta zakopnutie, reaguje Matovič

Minister financií Igor Matovič na kritiku SaS reaguje svojsky – statusom, v ktorom sa naváža do ministra hospodárstva Richarda Sulíka. V statuse prosí o odpustenie a pochopenie voličov, vraj ho veľmi mrzí včerajšie zakopnutie OĽaNO. 

„Dve z 50 našich poslancov sa rozhodli chrániť nenáležité výhody poslancov, ktoré im po našom zrušení imunity ešte ostali. Bohužiaľ. Prosím o odpustenie a pochopenie, že zlyhali jednotlivci, nie hnutie, ktoré jediné v boji s korupciou dosiaľ nikdy neuhlo,“ napísal.

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

SaS vyčíta, ako sa zachovali poslanci OĽaNO pri hlasovaní, a nazvala to najväčšou prehrou hnutia. „Keď nám to však vyčíta strana a jej predseda, ktorí len pre svoje ego povalili Radičovej vládu a vybavili 8 rokov vlády smeráckej mafie so všetkými tragickými následkami, je to až smutnosmiešne,“ reaguje minister financií. V statuse dodáva, že ich zakopnutie ušetrí Ficovi pár týždňov na slobode, ale pred pokračovaním vyšetrovania ho to nechráni.

Matovič v úvode statusu opisuje aj to, ako v novembri 2019 pred voľbami do parlamentu malo OĽaNO v prieskumoch len 5,6 percenta a „na pódiách stáli spolu Kiska, Truban, Beblavý, Hlina a Sulík“. Do diskusie sa preto pridal aj v statuse spomínaný Michal Truban, ktorý jeho úvodné slová opravil. „Zasa si to nejak zle pamätáš, veď si tam stál s nami,“ reagoval Truban, ktorý priložil aj prislúchajúcu fotku.

truban matovič
Zdroj: Facebook/komentár Michala Trubana pod statusom Igora Matoviča

Stančík vraj videl holú ženu len na fotke

Po stredajšom hlasovaní a neúspechu koalície sa na Facebooku vyjadril aj Andrej Stančík (OĽaNO). Podľa jeho slov sa zradcovia vyfarbili, čím zrejme narážal na bývalé kolegyne z poslaneckého klubu Katarínu Hatrákovú a Romanu Tabákovú. „Nech vrátia mandát, keďže do parlamentu sa dostali podvodom na voličov. Neverím, že to bolo zadarmo,“ dodal v statuse.

Na Stančíkovo vyjadrenie reagoval aj bývalý tenista a poslanec Ján Krošlák, ktorý z klubu OĽaNO odišiel ešte v októbri 2021. Ten si servítku pred ústa rozhodne nedával, keďže rovnako ako obe poslankyne Tabák a Hatráková nepodporil vydanie Fica. Stančíkovi v komentári odkázal, že je „chlapec, ktorý si ešte stále pozerá autá a ženské ci***y iba na obrázkoch v časopisoch“, a že ho preto nebude poučovať, čo má robiť. Komentár však medzičasom vymazal.

Andrej StančíkJán Krošlák
Zdroj: Facebook/Andrej Stančík


Plénum Národnej rady SR v stredu neodsúhlasilo žiadosť prokuratúry o vydanie Fica na väzobné stíhanie. Za bolo 74 poslancov, proti 49, zdržalo sa 19 a nehlasovalo 8 poslancov. Za vydanie Fica do väzby boli všetci poslanci SaS a Za ľudí, ako aj väčšina poslancov OĽaNO.

Odporúčané
KOMENTÁR: Má zmysel zostať na Slovensku, keď vyhral Pellegrini? KOMENTÁR: Má zmysel zostať na Slovensku, keď vyhral Pellegrini? 7. apríla 2024, 1:53

Zdržali sa poslanci Sme rodina. Zdržala sa i Katarína Hatráková a Romana Tabák nehlasovala, následne obe vylúčili z klubu OĽaNO. Proti vydaniu Fica hlasovali členovia klubu Smer-SD i nezaradení poslanci pôsobiaci v neparlamentnom Hlase-SD. Nezaradení poslanci z ĽSNS nehlasovali.

Domov
Zdieľať
Diskusia