Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
4. mája 2022, 10:30
Čas čítania 0:38
Jakub Paulík

Minister Naď vystríha Rusov pred zásahmi na území Slovenska. Zdôraznil spojeneckú odvetu od NATO

POLITIKA JAROSLAV NAĎ VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ruská raketa dopadla 100 kilometrov od našich hraníc, a preto minister obrany zdvíha varovný prst.

Štátny tajomník rezortu zahraničných vecí Martin Klus a minister obrany Jaroslav Naď komentovali útok ruskou raketou na Zakarpatskú oblasť na Ukrajine. Explózia bola od slovenských hraníc vzdialená len asi 100 kilometrov.

Klus povedal, že útok podľa dostupných informácií nijak neohrozil občanov Slovenska. Upozornil však na riziko možnej migrácie zo Zakarpatskej oblasti. Zámerom raketového útoku bolo podľa ministra obrany zničenie železnice, čo sa vraj úplne nepodarilo: „Samozrejme, že sme znepokojení, lebo je to relatívne blízko, menej ako 100 kilometrov od našej hranice.“ 

Jaroslav Naď upozornil ruského ministra obrany, aby Rusko svojimi útokmi nezasiahlo územie Slovenska. „Vystríham Ruskú federáciu, aby prekročila rubikon a prekročila hranicu so Slovenskou republikou, tak ako viete, bude to automaticky znamenať spustenie článku 5 Washingtonskej zmluvy,“ vyhlásil.

V ňom sa píše, že útok na jednu členskú krajinu NATO je útokom na všetkých spojencov. V takom prípade by sa Kremeľ dostal do otvoreného konfliktu s NATO, čomu sa však snažia obidve strany dlhodobo vyhnúť. Hrozilo by totiž riziko použitia jadrového arzenálu.

Odporúčané
Bielorusko nečakane spustilo vojenské cvičenie. Susedné štáty sa vraj nemusia báť, tvrdí ministerstvo obrany Bielorusko nečakane spustilo vojenské cvičenie. Susedné štáty sa vraj nemusia báť, tvrdí ministerstvo obrany 4. mája 2022, 9:51
Domov
Zdieľať
Diskusia