Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. mája 2022, 11:30
Čas čítania 2:44
Daniel Mikolášik

Naklonovaný Jared Leto či Kendall Jenner s odhalenými bradavkami. Toto sú najlepšie róby na Met Gala 2022

Naklonovaný Jared Leto či Kendall Jenner s odhalenými bradavkami. Toto sú najlepšie róby na Met Gala 2022
Zdroj: Kevin Mazur/MG22/Getty Images for The Met Museum/Vogue
MÓDA ČERVENÝ KOBEREC MET GALA OUTFITY OUTFITY ZNÁMYCH TVÁRÍ
Uložiť Uložené

Šéfredaktorka Vogue Anna Wintour, ktorá každý rok vymýšľa tému galavečera, hosťom odkázala, aby sa obliekli do tzv. gilded glamour a stelesnili vznešenosť.

Každoročne sa konajúca charitatívna udalosť Met Gala je poctou svetovej móde a hovorí sa o nej ako o najväčšom módnom sviatku roka. V newyorskom Metropolitnom múzeu umenia sa opäť predviedli tie najväčšie celebrity, ktoré na červenom koberci predvádzali to najlepšie zo svojich šatníkov.

Názov tohtoročnej témy znel jasne: „V Amerike: antológia módy“ a je pokračovaním dvojdielnej série, ktorá sa začala už minulý rok. Téma mala odkazovať na premeny americkej módy v čase.

Šéfredaktorka Vogue Anna Wintour, ktorá každý rok vymýšľa tému galavečera, účastníkom odkázala, aby sa obliekli do tzv. gilded glamour a stelesnili tak vznešenosť. Gilded age (pozlátený vek) trval od roku 1870 do roku 1890. Tento termín vytvoril spisovateľ Mark Twain a označuje obdobie prosperity, industrializácie a rastu.

Poďme sa teda spoločne pozrieť na tie najlepšie outfity z červeného koberca na Met Gala 2022.

Ako to dopadne, keď zmiešaš streetwear s houte couture? Výsledok mala na sebe Kylie Jenner v podobe off-white bielych masívnych šiat so závojom a šiltovkou otočenou dozadu.

Kylie Jenner
Zdroj: Getty Images/Gotham

Kim Kardashian a komik Pete Davidson svoj vzťah pred verejnosťou už netaja a objavili sa spolu aj na červenom koberci. Zatiaľ čo Pete stavil na klasiku v podobe čierneho smokingu a slnečných okuliarov z dielne značky Dior, jedna z najznámejších influenceriek vytiahla vintage šaty Boba Mackieho, ktoré mala v roku 1962 Marilyn Monroe, keď v nich spievala prezidentovi Johnovi F. Kennedymu na jeho narodeniny.

Kim Kardashian a Pete Davidson na Met Gala 2022.
Kim Kardashian a Pete Davidson na Met Gala 2022. Zdroj: Getty Images/Gotham

Billie Eilish patrí k hŕstke hostí, ktorí pochopili tému dokonale. Predviedla korzetovú róbu od módneho domu Gucci vo farbe šampanského, doplnenú o čipkované rukávy a kvetinový detail v dekolte.

Billie Eilish
Zdroj: Getty Images/Taylor Hill

Nicki Minaj lákala pozornosť objektívov nielen v súvislosti so svojím hlbokým výstrihom, ale predovšetkým vzhľadom na precíznu prácu Riccarda Tisciho na jej čiernej latexovej róbe z dielne Burberry.

Nicki MinajMet Gala 2022
Zdroj: Handout/Burberry via Getty Images

Zdá sa ti, že vidíš naklonovaného Jareda Leta? Nie si ďaleko od pravdy, práve tento efekt chcel spevák docieliť po boku kreatívneho riaditeľa talianskeho módneho domu Gucci Alessandra Micheleho. Akej značky je ich róba, asi nemusíme dodávať.

Alessandro MicheleJared Leto
Zdroj: Getty Images/Jeff Kravitz/Filmmagic

Zrejme najväčšiu vlečku na červenom koberci predviedla Kendall Jenner, ktorá sa ukázala v pomerne vyzývavej róbe značky Prada s presvitajúcimi bradavkami.

Kendall JennerMet Gala 2022
Zdroj: Getty Images/John Shearer

Majiteľ Tesly či SpaceX a nový majiteľ Twitteru Elon Musk prišiel na najväčšiu módnu udalosť po boku svojej matky Maye v tradičnom smokingu s „chvostom“ a motýlikom. Maye Musk sa zas predviedla v bordových zamatových šatách s doplnkami značky Dior.

Elon MuskMet Gala 2022
Zdroj: Getty Images/Taylor Hill

Ak by sa odovzdávala cena za najuletenejší mužský outfit, je dosť možné, že by ju získal záhadný samozvaný módny závislák Fredrik Robertsson v unikátnej róbe od holandskej návrhárky Iris Van Herpen. Dizajnéra si včera viacerí fotografi, médiá či používatelia sociálnych sietí mýlili s Jaredom Letom, v dôsledku čoho si získal veľkú pozornosť. A tak keď si teraz jeho meno zadáš do Googlu, objaví sa ti množstvo článkov s titulkom: Kto je vlastne Fredrik Robertsson?

Fredrik Robertsson
Zdroj: Getty Images/John Shearer

Niečo medzi šatami a páperovou zimnou bundou. Modelka Gigi Hadid predviedla masívnu bordovú róbu od značky Versace, s ktorou sa jej síce veľmi ťažko pohybovalo, v dôsledku čoho si vršok musela napokon vyzliecť, no minimálne si ňou získala srdcia mnohých módnych nadšencov.

Gigi HadidMet Gala 2022
Zdroj: Getty Images/Taylor Hill

Na červenom koberci sa objavila aj Cardi B, ktorá sa predviedla v zlatej róbe z dielne módneho domu Versace. Tá pôsobila dojmom, akoby dizajnéri namiesto látky použili pri jej šití zlaté náhrdelníky s ikonickou medúzou.

Cardi B Met Gala 2022
Zdroj: Getty Images/Taylor Hill

Gunna predviedol jeden z najoriginálnejších módnych doplnkov v podobe kabelky v tvare trblietajúceho sa čierneho jazvečíka v smokingu. Čierny oblek nasadil aj raper, ktorý bol ozvláštnený zlatými detailmi v tvare viniča a dlhým kabátom prišitým o plecia na saku.

Gunna
Zdroj: Getty Images/Mike Coppola

Elegantná a čistá móda v podaní Hailey Bieber a jej róby z dielne Saint Laurent

Hailey BieberMet Gala 2022
Zdroj: Getty Images/John Shearer

Toto nie je Lara Croft z hernej série, ale Irina Shayk zaodetá do koženého kompletu od Burberry. Musíme dodať, že vyzerá famózne.

Irina Shayk
Zdroj: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Hoci sme u rapera Kid Cudiho v posledných rokoch zvyknutí na omnoho výstrednejšie kúsky, tentoraz zvolil jednoduchší kniežací smoking s plášťom z dielne francúzskeho luxusného domu Kenzo a s trblietkami okolo očí.

Kid CudiMet Gala 2022
Zdroj: Cindy Ord/MG22/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Future si chránil svoje horné a dolné dýchacie cesty aj napriek tomu, že opatrenia nariaďujúce rúška v interiéri už neplatia. Svoju trblietavú čiernu masku so zubami v tvare lebky zladil s čiernym smokingom, so šortkami a s trblietavými striebornými rukavicami. Slovami básnika: „Mask on, f**k it, mask off.“

Future
Zdroj: Getty Images/Jeff Kravitz/FilmMagic
Domov
Zdieľať
Diskusia