Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. apríla 2022, 8:47
Čas čítania 0:46
Martin Adam Pavlík

Rusi bombardovali Kyjev počas návštevy šéfa OSN. António Guterres utrpel šok

Rusi bombardovali Kyjev počas návštevy šéfa OSN. António Guterres utrpel šok
Zdroj: TASR/AP/Eduardo Munoz/Pool
NEWS BORIS BECKER OSN SPRÁVY ZO SVETA VOJNA NA UKRAJINE VOLODYMYR ZELENSKYJ
Uložiť Uložené

Podľa ukrajinského prezidenta sa Putin snažil vyslovene ponížiť OSN.

Generálny tajomník OSN António Guterres navštívil Kyjev, ktorý práve v tom čase čelil útoku ruských rakiet, informuje Nový Čas. Bombardovanie prišlo krátko po tom, čo Guterres vystúpil na tlačovke s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským.

Podľa ukrajinskej hlavy štátu to vypovedá o skutočnom ruskom postoji k medzinárodným inštitúciám. Zelenskyj si myslí si, že sa Putin snažil vyslovene ponížiť OSN.

Šéf OSN António Guterres.
Šéf OSN António Guterres. Zdroj: Getty Images/Drew Angerer

Na hlavné mesto Ukrajiny mierilo vo štvrtok večer päť ruských rakiet. Dve mali za cieľ raketový závod Arťom, no minuli a dopadli na obytné domy. Niekoľko osôb bolo pri tom zranených a jedna žena zahynula. Guterres bol v poriadku, ale v šoku, povedal hovorca organizácie Saviano Abreu. 


Nový Čas pripomína, že šéf OSN bol len v utorok v Moskve s Putinom. António Guterres kritizoval bezpečnostnú radu svojej organizácie za to, že nezabránila vojne. „Spôsobuje to veľké sklamanie, frustráciu a hnev. Poviem to jasne – bezpečnostná rada zlyhala v tom, že neurobila všetko, čo je v jej silách, aby zabránila vojne,“ vyhlásil.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

BR OSN má pätnásť členov a má zaisťovať svetový mier. Rusko je jedným z piatich stálych členov s právom veta a blokuje rezolúcie o Ukrajine. Všetky potrebné aktuálne informácie o vojne na Ukrajine nájdeš tu.

Domov
Zdieľať
Diskusia