Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. apríla 2022, 21:24
Čas čítania 0:34
Daniel Mikolášik TASR

Elon Musk kupuje Twitter, sociálna sieť ho stála 44 miliárd dolárov

Elon Musk kupuje Twitter, sociálna sieť ho stála 44 miliárd dolárov
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij
TECH ELON MUSK TWITTER
Uložiť Uložené

Šéf Tesly a najbohatší človek na svete ponúkol za jednu akciu Twitteru viac ako 54 dolárov v hotovosti.

Elon Musk kupuje sociálnu sieť Twitter. TASR o tom informuje na základe správ CNBC a Yahoo Finance. Rada riaditeľov Twitteru v pondelok večer uviedla, že prijala Muskovu ponuku na kúpu v hodnote 44 miliárd USD (40,95 miliardy eur).

Šéf Tesly a najbohatší človek na svete ponúkol za akciu Twitteru 54,20 USD v hotovosti. Musk chce po kompletnom prevzatí Twitter transformovať ako súkromnú spoločnosť.


Oznámenie ukončilo niekoľko týždňov špekulácií o ďalšom osude Twitteru, ktoré sa spustili po odhalení, že Musk kúpil veľký podiel v spoločnosti a stal sa jej najväčším akcionárom. Twitter sa po dokončení transakcie stane súkromne vlastnenou spoločnosťou.

Na sociálnej sieti miliardár napísal, že aj napriek tomuto kroku dúfa, že aj jeho najväčší kritici zostanú Twitteru verní, pretože to znamená slobodu prejavu.

Elon Musk
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij
Domov
Zdieľať
Diskusia